-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su neteisėtu cigarečių ir katalizatorių kroviniu įkliuvo visaginietis

Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė lengvuoju automobiliu kontrabandinius rūkalus ir katalizatorių miltelius gabenusį Visagino gyventoją.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad trečiadienį vakare VSAT Ignalinos rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai pasienyje su Baltarusija, ties Ignalinos rajono Kalviškių kaimu, patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį Hyundai XG.

Jį vairavęs 42 metų visaginietis pasieniečiams pateikė tvarkingus automobilio bei savo asmens dokumentus.

VSAT pareigūnai turėjo informacijos, kad vyras gali gabenti neteisėtą krovinį, todėl mašina detaliai buvo patikrinta Ignalinos rinktinės patalpose.

Mašinos salone, nuėmus rankinio stabdžio apdailą, VSAT pareigūnai aptiko ertmę, kuri buvo prikišta neteisėtai į Lietuvą atvežtų cigarečių. Kontrabandinių rūkalų pasieniečiai rado ir mašinos posparniuose esančiose ertmėse, į kurias patenkama nuėmus automobilio žibintus.

Iš viso rastas 414 pakelis cigarečių „Bond Street Lights“ ir Saint George Lights“, paženklintas rusiškomis banderolėmis.

Dar viena slėptuvė aptikta nuėmus priekinį automobilio bamperį. Čia esančioje ertmėje, kuri praplėsta sumažinus automobilio langų plovimo skysčio bakelį, aptikta dešimt polietileno maišelių su, įtariama, katalizatorių milteliais. Juos gryninant yra surenkami taurieji metalai. Iš viso rasta apie 80 kilogramų miltelių, kurių grynumą dar tirs ekspertai. Tuomet paaiškės tikroji krovinio vertė.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo administracinę teiseną.

Automobilis, cigaretės ir katalizatorių milteliai laikinai saugomi Ignalinos rinktinėje. Visaginietis po apklausos paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius