Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su svetimu pasu atskridęs airis įleistas į Lietuvą, jį atskraidinusiai aviakompanijai gresia tūkstantinė bauda

Su svetimu pasu į Lietuvą atskridusį airį pasieniečiai įleido į šalį, kai į oro uostą atvykę Airijos ambasados darbuotojai jam išdavė laikiną dokumentą. Užsienietį į Lietuvą atskraidinusiai aviakompanijai gresia mažiausiai 11 tūkst. litų bauda.
Pasų kontrolė
Pasų kontrolė / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad ketvirtadienį apie 20 val. į Vilniaus oro uostą iš Dublino atskrido lėktuvas. Kadangi Airija Šengeno teisyną taiko tik iš dalies, yra tikrinami visų iš jos atvykusių keleivių dokumentai. Privaloma turėti arba pasą, arba asmens tapatybės kortelę.

Tikrindami dokumentus VSAT pareigūnai nustatė, kad vienas keleivis pateikė svetimą pasą. Su 69-erių Airijos piliečio pasu atskrido, kaip vėliau paaiškėjo, 39-erių airis. Jo tapatybę pasieniečiai nustatė iš keleivio turimo sveikatos draudimo dokumento.

Vyras pasieniečiams aiškino skristi susiruošęs būdamas neblaivus (tą jau numanė ir Vilniaus oro uosto pasieniečiai), todėl netyčia sumaišęs savo dokumentus su tėvo. Be abejo, su svetimu dokumentu sūnus niekaip neturėjo patekti į lėktuvą.

Pagal galiojančius teisės aktus toks asmuo į šalį neįleidžiamas. Airiui teko nakvoti VSAT Vilniaus oro uosto užkardos patalpose.

Penktadienį į užkardą atvykę Airijos ambasados darbuotojai savo šalies piliečiui išdavė laikiną dokumentą. Tuomet pasieniečiai galėjo airį įleisti į šalį, todėl užsienietis iš oro uosto į Vilnių pateko penktadienį popiet.

Oro uosto pasieniečių teigimu, jie baus aviakompaniją, atskraidinusią šį užsienietį į Vilnių be asmens dokumento.

Europos Tarybos direktyvoje numatyta, kad vežėjai, gabenantys keleivius be dokumentų, turi būti baudžiami. Ši direktyva Lietuvoje įgyvendinama Transporto veiklos pagrindų įstatymu. Todėl Lietuvos pasieniečiai aviakompanijai skirs baudą nuo 11 iki 18 tūkst. litų.

Beje, vien Vilniaus oro uoste dirbantys VSAT pareigūnai šiemet įvairioms aviakompanijoms jau yra skyrę 18 tokių baudų, dauguma jų siekė 11 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius