Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su vėjeliu skridusiam Alfonsui Svarinskui Vilniaus teismas sumažino jau antrą kartą per metus policijos skirtą baudą už greičio viršijimą

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį išnagrinėjo monsinjoro Alfonso Svarinsko prašymą dėl policijos skirtos baudos už greičio viršijimą. Nors monsinjoras prašė panaikinti jam skirtą baudą ir apsiriboti įspėjimu, teismas baudą tik sumažino, nes garbaus amžiaus vairuotojas per metus už tokį pat pažeidimą baudžiamas antrą kartą.
Alfonsas Svarinskas
Alfonsas Svarinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip 15min.lt sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Airinė Šerelytė, į teismą kreipėsi pats A.Svarinskas. Jis prašė panaikinti Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnų skirtą 410 litų baudą už greičio viršijimą.

Pernai spalio 12 d. Anykščių r. dvasininkas automobiliu „Audi“ vietovėje, kurioje leidžiamas greitis 50 km/val., važiavo 88 km/val. greičiu.

Savo skunde A.Svarinskas teismui nurodė, kad pažeidimą jis padarė netyčia, vėliau bendradarbiavo su policijos pareigūnais, padėjo išaiškinti nusižengimą, nuoširdžiai gailėjosi. Monsinjoras teismo prašė atsižvelgti ir į jo amžių (A.Svarinskui šiuo metu – 88 m.), taip pat į sveikatą ir skirtą baudą pakeisti įspėjimu.

Teismas, nagrinėdamas A.Svarinsko prašymą, nustatė, kad dvasininkas per metus jau buvo baustas už greičio viršijimą. Tai buvo įvertinta, kaip sunkinanti aplinkybė.

Teismas priimdamas sprendimą pasisakė, kad teismų praktikoje galioja nuostata, jog ypatingais atvejais galima švelninti nuobaudą. Atsižvelgiant į bylos aplinkybes, garbų vairuotojo amžių, jo sveikatos būklę, bauda A.Svarinskui buvo sumažinta iki 200 litų. Tai yra mažesnė bauda, nei numato įstatymai.

Visai panaikinti baudos, teismas nematė galimybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius