Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Su vogtu dyzelinu nuo Skaudvilės policijos sprukę jaunuoliai netrukus stos prieš teismą

Praėjusią savaitę Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo dyzelino vagys. Gabenantys ką tik iš ūkininko traktoriaus išleistus degalus, jie iš pradžių spruko nuo policijos, o vėliau pasitelkę visą savo įžūlumą bandė nuo atsakomybės išsisukti meluodami neva automobilį kažkas pavogė.
Dyzelinas
Dyzelinas

Kaip rašoma Tauragės apskrities VPK pranešime, patruliuojantys Skaudvilės policijos nuovados pareigūnai ties Lomiais (Tauragės r.) patikrinimui stabdė gerokai greitį viršijantį automobilį „Toyota Celica“. Automobilio vairuotojas nepakluso pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir dar padidinęs greitį per gyvenvietę nurūko tolyn.

Pastebėjęs, kad policijos ekipažas ėmė juos persekioti, vairuotojas sustabdė automobilį ir kartu su jame buvusiais keleiviais dingo tamsoje skendinčiose kaimo ganyklose. Paliktame automobilyje pareigūnai aptiko dvi plastikines talpas su maždaug 70 litrų dyzelino.

Išaušus rytui policijoje buvo gautas pranešimas apie pavogtą tą pačią „Toyota“, kurią naktį šalikelėje paliko bėgliai. Apie automobilio vagystę pranešė jo savininkas V.R. (gim. 1985 m.).

Ne pirmą kartą tokį „scenarijų“ išgirdę kriminalinės policijos pareigūnai akimirksniu įtarė, kad nakties gaudynėse ir bus dalyvavęs pats pranešėjas. Naiviai tikėdamasis apdumti pareigūnams akis, vyrukas atėjo į policijos komisariatą ir išdėstė istoriją, kurią daugybę kartų prieš tai yra pasakoję ir kiti panašiose situacijose atsidūrę „gudruoliai“.

Apklausų policijoje metu jaunuolis ir pats greitai suprato, kad meluodamas patyrė visišką nesėkmę, ir prisipažino naktį vairavęs savo automobilį, kuriuo ir spruko nuo policijos. Negana to, jis papasakojo, kad automobiliu vežė vogtą dyzeliną.

Netrukus į policijos komisariatą buvo pristatyti ir kiti nakties įvykio dalyviai M.R. (gim. 1987 m. ) ir E.G. (gim. 1990 m.). Visi jaunuoliai gyvena Sungailiškiuose (Tauragės r.).

Dėl įvykio policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu paaiškėjo, kad asmenys yra įvykdę ir kitų degalų vagysčių. Visiems trims jaunuoliams buvo pareikšti įtarimai dėl vagystės, byla netrukus turėtų pasiekti teismą.

Dėl atsisakymo paklusti teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams sustabdyti transporto priemonę vairuotojui taip pat buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius