-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sučiuptas apsukrus naminės degtinės gamintojas, į „verslą“ įtraukęs giminaičius

Gegužės 10-ąją Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai iš J.Basanavičiaus gatvėje sustabdyto automobilio „Opel Astra“ iškrovė 34 plastikines talpas su 170 litrų skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą.
Naminės degtinės gamintojo automobilyje atlikta krata
Naminės degtinės gamintojo automobilyje atlikta krata. / Šiaulių VPK nuotr.

Dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gabenimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir atliktos kratos A.K. nuomojamame garaže bei giminaičiams priklausančiose patalpose Sodo gatvėje. Čia pareigūnai rado dar 355 litrus ką tik išvarvintos naminukės bei 1 600 litrų raugo, skirto jai gaminti. Radviliškio gatvėje nuomojamame A.K. garaže penkialitrėse ir kitose talpose buvo sandėliuojama 190 litrų skysčio, skleidžiančio tą patį naminukės kvapą.

A.K. pripažino, jog visas šis gėralas buvo skirtas parduoti. Darbo neturintis vyras taip nutarė užsidirbti pragyvenimui. Jis nusipirko įrangą, įsiprašė į giminaičiams priklausančios buvusios kavinės patalpas ir pradėjo verslą. Pagaminta produkcija šiose patalpose nebetilpo, tad vyras ją vežė į sandėliavimo vietą – Zokniuose esantį garažą.

Apžiūrėdami jo automobilį pareigūnai rado sąskaitų faktūrų, liudijančių apie didelio kiekio mielių ir cukraus pirkimus, dviejuose plastmasiniuose maišeliuose supakuotų pinigų (per 200 litų) ir mokyklinį sąsiuvinį su tik A.K. vienam suprantamais užrašais.

Čia surašytos ir kažkokios skolos, ir išlaidos, ir produkto išeiga mėginta skaičiuoti.

Nors A.K. teigė, kad siekė gaminti geros kokybės naminukę, tačiau gelsva jo spalva kokybės neliudijo.

Iš viso šiais metais Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai iš apyvartos paėmė 2287 litrus naminės degtinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius