Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sučiupti kontrabandinius rūkalus automobiliuose slėpę lietuvis ir baltarusis

Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė Baltarusijos ir Lietuvos piliečius, lengvųjų automobilių slėptuvėse gabenusius kontrabandinius rūkalus. Vairuotojams gresia tūkstantinės baudos ir transporto priemonių konfiskavimas.
Kontrabanda
Kontrabanda / VSAT nuotr.

Penktadienį Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai, vykdydami tarnybą Ignalinos rajone prie Tverečiaus miestelio, patikrinti sustabdė per Tverečiaus pasienio kontrolės punktą į Lietuvą atvykusį automobilį „VW Passat“, pažymėtą baltarusiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Transporto priemonę vairavęs 42-ejų Baltarusijos pilietis pasieniečiams pateikė tvarkingus dokumentus. VSAT pareigūnams kilo įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, todėl „VW Passat“ buvo pristatytas į Tverečiaus užkardą ir patikrintas detaliai.

VSAT nuotr./Baltarusio kontrabanda
VSAT nuotr./Baltarusio kontrabanda

VSAT pareigūnų įtarimai pasitvirtino: paaiškėjo, kad mašinos kėbule buvo du dujų balionai. Juose užsienietis vežė 1 499 pakelius cigarečių „Minsk Super Slims“, paženklintus Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT nuotr./Baltarusio kontrabanda
VSAT nuotr./Baltarusio kontrabanda

Sekmadienio vakarą pasieniečiai automobilius tikrino tame pačiame rajone prie Padysnio kaimo. Sustabdyto automobilio „Peugeot 807“ vairuotojas, 58-erių Švenčionių rajono gyventojas, VSAT pareigūnams ištiesė tvarkingus dokumentus. Iš Baltarusijos per Tverečiaus punktą atvykęs automobilis pasieniečiams sukėlė įtarimų, kad juo gali būti gabenamas kontrabandinis krovinys.

Automobilis buvo pristatytas į Tverečiaus užkardą ir patikrintas nuodugniai. Įtarimai dėl gabenamo nelegalaus krovinio vėl pasitvirtino. Mašinos salone ir bagažinėje, ertmėse ir specialiai tam įrengtose slėptuvėse, aptikta 2 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką abiems vyrams pradėtos administracinės teisenos. Už tai baltarusiui gresia bauda nuo 400 iki 1 900 eurų, o Švenčionių rajono gyventojui – bauda nuo 3 500 iki 6 000 eurų. Neteisėtus krovinius gabenusių vairuotojų bylas nagrinėsiantis teismas taip pat gali konfiskuoti ir jų automobilius, kuriais gabenti neteisėti rūkalai.

Po apklausų abu vairuotojai paleisti. Jiems įteikti šaukimai atvykti į teismą. Automobiliai ir cigaretės saugomi Tverečiaus pasienio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius