Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sučiupti narkotines kanapes auginę ir kvaišalų žaliavą ruošę broliai

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos (VPK ONTS) pareigūnai kartu su Kauno apygardos prokuratūra pabaigė ikiteisminį tyrimą ir teisminiam nagrinėjimui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du Kauno miesto gyventojai: broliai 2 kartus teistas, vadybininku dirbantis N.V. gim. 1975 m., ir vieną kartą užsienyje teistas, niekur nedirbantis M.V., gim. 1979 m.
Kanapės
Kanapės / Vilniaus policijos nuotr.

Jie kaltinami pagal tris Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnius, susijusius su neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis.

Per 9 mėnesius trukusį tyrimą, pareigūnams pavyko surinkti pakankamai įkalčių, demaskuojančių brolių nusikalstamą veiklą.

Buvo nustatyta, kad viename iš Kauno rajone esančių sodo bendrijų namelyje, kuris priklauso jų tėvui, N.V. ir M.V. įrengė specialią patalpą su reguliuojamu apšvietimu, šildymu ir vėdinimu, kurioje dideliais kiekiais augino narkotines kanapes.

Besidarbuojančius prie šių augalų brolius ir užklupo pareigūnai, atvykę daryti kratą. Kratos metu vien tik auginamų kanapių surasta daugiau kaip pusė kilogramo. Dar didesnį kiekį šios medžiagos, daugiau kaip keturis kilogramus, pareigūnai rado jau nuskintos ir  džiovinamos, taip pat dalis aptikta pas vieną iš įtariamųjų namuose.

Šios operacijos metu iš viso pareigūnai rado ir paėmė daugiau kaip 7,8 kilogramo narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių.

Tyrimo metu surinkta ir kitų faktinių duomenų, pagrindžiančių tyčinę kaltinamųjų nusikalstamą veiklą. Iki teismo abu broliai yra suimti.

Už tokią nusikalstamą veiklą, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodeksą yra numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius