Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudegusios užeigos „Bajorkiemis“ valdytojas: „Jokių grasinimų nebuvome sulaukę. Priešų neturėjome“

Prieš dešimt metų šalia kelio Kaunas–Vilnius pradėtą vystyti „Bajorkiemio“ maitinimo paslaugų ir pramogų kompleksą nuo pat pradžių persekioja negandos. Susipyko ir išsiskyrė jo savininkai. Paaiškėjo, kad nebuvo mokami mokesčiai, išaugo didelės skolos. 2008 m. „Bajorkiemiui“ buvo paskelbtas bankrotas. Bankroto administratorius jį išnuomojo. Netrukus paaiškėjo, kad didžioji dauguma pastatų pastatyti neteisėtai, todėl juos reikia nugriauti. Paskutinė neganda – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį užeigoje kilęs didelis gaisras.
„Bajorkiemis“
„Bajorkiemis“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Skaičiuojame nuostolius. Tikimės, kad tyrimas viską išaiškins. Jokių grasinimų nebuvome sulaukę, priešų neturėjome. Kaip elgsimės toliau, kol kas nežinome. Pastato nebėra, tačiau viskas yra atstatoma“, – telefonu 15min.lt sakė „Bajorkiemio“ tinklą, kurį sudaro keturi restoranai, valdančios bendrovės „Jungtinė investicija“ akcininkas Paulius Tamošiūnas. Sudegusią užeigą nuomoja antrinė „Jungtinės investicijos“ įmonė „Bajorų rūmai“.

UAB „Bajorkiemis“ bankrotą administruojančios „Verslo valdymo ir restruktūrizacijos centro“ vadovas Vytautas Česonis taip pat nenorėjo spėlioti apie gaisro priežastis. „Ten turėjo budėti sargas. Nenoriu spėlioti apie įvykio aplinkybes, kol vyksta tyrimas“, – Kauno.diena.lt kalbėjo jis. V.Česonis teigė nesulaukęs jokių grasinimų.

P.Tamošiūno teigimu, sudegė beveik visi užeigos viduje saugoti seni dokumentai, buhalterija, buitinė technika, sugadinti indai, įrankiai. „Pusmečio senumo dokumentus laikėme kitoje vietoje, todėl jie yra“, – pasakojo P.Tamošiūnas.

Nuo pat ryto „Bajorų rūmų“ vadybininkė skambina klientams, norėjusiems surengti uždarus vakarus ar dalyvauti užeigos organizuotuose šventiniuose renginiuose. Žmonėms siūloma suplanuotus renginius perkelti į kitus Kaune esančius „Bajorkiemio“ restoranus arba atsiimti pinigus.

Primename, kad 2012 m. gegužę Kauno apygardos teismas nutarė, kad šalia autostrados Vilnius–Kaunas esančio restorano „Bajorkiemis“ pastatus privalu nugriauti, nes jie išdygo be leidimo. Per tris mėnesius su žeme turėjo būti būti sulyginti beveik visi čia esantys statiniai, kurie iškilo be jokių leidimų. Tačiau šis sprendimas buvo apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT).

Ketvirtadienį LAT turėjo būti svarstomas „Verslo valdymo ir restruktūrizacijos centro“ skundas dėl pastatų įkeitimo. Juos buvęs savininkas esą buvo įkeitęs neteisėtai.

VIDEO: Gaisras naktį nuniokojo populiarią kavinę „Bajorkiemis“.

 

VIDEO: 15min.lt skaitytojo Pauliaus V. video: BAJORKIEMIO gaisras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius