Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugėrovą nužudęs girtas kupiškėnas namuose laikė ir psichotropines medžiagas

Panevėžio apygardos prokuratūra kartu su policija baigė ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo Kupiškio rajone. Į teisiamųjų suolą sės 35-erių metų Nerijus Baronas, kuris kaltinamas praėjusių metų rugsėjo 25-ą dieną mirtinai peiliu subadęs savo pažįstamą, 69-erių metų G.J.B.
Žmogus su peiliu rankose (Asociatyvi nuotr.)
Žmogus su peiliu rankose / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, N.Baronas tądien svečiavosi pas tėvų draugą G.J.B. ir kartu su juo girtavo. Vėliau N.Baronas pareigūnams tvirtino, kad dėl girtumo neprisimena, kas įvyko. Esą atsipeikėjęs jis pamatė namo šeimininką plūstantį kraujais. Jis bandė kviesti greitąją, tačiau dėl girtumo nesugebėjo pasakyti adreso.

Sužeistam kupiškėnui greitąją iškvietė kaimynystėje gyvenanti moteris, tačiau pakeliui į ligoninę jo gyvybė užgeso. Vėliau teismo ekspertai nustatė, kad G.J.B. ne mažiau kaip 12 kartų buvo durta į pilvą, krūtinę, kitas kūno vietas. N.Baronui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,58 promilės.

Kaltinamasis nenurodo tiesioginės priežasties, dėl ko įvyko konfliktas.

„Apie Kupiškį, kur buvo nužudytas žymus krašto muzikantas, galiu pasakyti tiek, kad įtariamasis, dabar jau kaltinamasis, ir nukentėjusysis buvo pažįstami.

Daugiau su nužudytuoju bendravo kaltinamojo tėvas, tačiau kaltinamasis nukentėjusiam kartais padėdavo atlikti tam tikrus darbus namų ūkyje. Šiuo atveju buvo tartasi dėl darbų atlikimo, tačiau dar nepradėjus darbų buvo pradėtas vartoti alkoholis, o vėliau tarp asmenų įvyko konfliktas.

Kaltinamasis nenurodo tiesioginės priežasties, dėl ko įvyko konfliktas. Jis taip pat negali nurodyti iš kur paėmė peilį, kuris tapo nužudymo įrankiu“, – sakė Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Donatas Skrebiškis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Donatas Skrebiškis

N.Baronui pateikti kaltinimai ne tik dėl tyčinio nužudymo, bet ir dėl psichotropinių medžiagų laikymo be tikslo jas platinti.

Po nužudymo jo namuose kratą atlikę policijos pareigūnai surado 38 tabletes psichotropinių vaistų.

Be to, N.Baronui teks atsakyti ir dėl grasinimų nužudyti savo tėvą. 2015-ų metų rugsėjį jis tėvų sodybos kieme, būdamas neblaivus, grasino savo tėvui susidorojimu.

Kadangi pastarasis su sūnumi vėliau susitaikė, ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas. Tačiau pateikus N.Baronui kaltinimus dėl nužudymo, atnaujintas ir minėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius