Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugėrovą peiliu į galvą subadęs ir lygintuvu uždaužęs alytiškis laisvės nematys 8-erius metus

Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti kraupiai vasarį viename Alytaus daugiabutyje pasibaigusių išgertuvių bylą, kurioje Albinas Matonis buvo kaltinamas lygintuvu uždaužęs, peiliu subadęs, o vėliau dar ir įkaitinta lyginimo priemone tikrinęs, ar nėra gyvybės požymių, savo ilgametį draugą. Sunkiai suvokusiam, ką padarė, vyrui belangėje teks praleisti 8-erius metus.
Albinas M. Kauno apygardos teisme
Albinas Matonis Kauno apygardos teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

64-erių metų Albinas Matonis buvo kaltinamas tuo, kad 2016 m. vasario 27 d. apie 18.30 val. savo bute, esančiame Alytuje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto su nukentėjusiuoju 71-erių metų Rimu J. metu tyčia sudavė ne mažiau kaip devynis smūgius įkaitintu lygintuvu į įvairias kūno vietas.

Po to jis griebėsi peilio ir sudavė ne mažiau kaip 4 smūgius peiliu į galvos sritį, nuo ko nukentėjusysis įvykio vietoje mirė.

Alkoholio paskatintas pykčio priepuolis tuo nesibaigė. Norėdamas įsitikinti, ar nukentėjusysis mirė, įkaitintu lygintuvu priliesdamas Rimo J. kūną, kaltinamasis padarė jam terminius 2-o laipsnio nudegimus pilvo ir klubo srityje.

Suvokęs, kad perlenkė lazdą, kaltinamasis bandė gaivinti sugėrovą: tyrimo metu nenustatytą skaičių kartų ranka spaudė nužudytojo krūtinės ląstą, tuo padarydamas jam krūtinkaulio tiesioginį lūžį ir dešinės pusės II–VIII šonkaulių imtinai ir kairės pusės II–IV šonkaulių imtinai netiesioginius lūžius.

Galiausiai, supratęs, kad nužudė draugą, jis, visas kruvinas, pats iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

Iš bylos medžiagos aišku, kad tą dieną abu sugėrovai išgėrė apie 6 litrus 7,5 laipsnių stiprumo alaus. Praėjus valandai po nužudymo, A.Matoniui nustatytas 2,36 prom. girtumas.

8 klases baigusio pensininko A.Matonio nevaldomas emocijas sukėlė tai, kad grįžęs iš tualeto jis draugą rado stovintį su įjungtu lygintuvu. Tuomet viskas ir prasidėjo. Peiliu į galvą smogta taip stipriai, kad net nulūžo geležtė.

Bylos nagrinėjimo metu A.Matonis pripažino savo kaltę. Teigė, jog viso ko priežastis – alkoholis. Taip pat jis atlygino padarytą turtinę žalą. Anksčiau nėra teistas ar baustas administracine tvarka. Šiuo metu yra pensininkas. Nusikaltimas nebuvo iš anksto suplanuotas. Tačiau sunkinanti aplinkybė ta, jog jis nužudė draugą būdamas girtas. Dėl menkavertės priežasties atliko ne mažiau kaip 18 smūgių.

Antradienį Kauno apygardos teismas nusprendė pripažinti A.Matonį kaltu ir už nužudymą skirti bausmę – laisvės atėmimą 8 metams. Bausmę skirta atlikti pataisos namuose. Į bausmės laiką įskaitytas laikotarpis, nuteistojo išbūtas laikinai jį sulaikius ir suėmime nuo 2016-02-27 iki 2016-05-17.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius