Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugyventinę gyvu fakelu pavertęs anykštėnas Eugenijus Augulis kalės 20 metų

Pirmadienį Panevėžyje paskelbtas nuosprendis 60 metų Anykščių rajono gyventojui Eugenijui Auguliui. Jis pripažintas kaltu dėl itin žiauraus savo sugyventinės nužudymo – apipiltos benzinu ir padegtos moters gyvybės medikams išgelbėti nepavyko.
 Eugenijus Augulis
Eugenijus Augulis / Kadras iš TV3 Žinių

Teismas patenkino valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikiusios Panevėžio apygardos prokurorės Jelenos Sabaliauskienės prašymą ir pripažino E.Augulį pavojingu recidyvistu bei skyrė jam beveik 20 metų nelaisvės.

Žudikas teisme iš pradžių bandė meluoti, neva sugyventinė apdegė nelaimingo atsitikimo metu – kai, būdama girta ir rūkydama, sumanė eiti pjauti malkų ir bandė įsipilti į motorinį pjūklą benzino.

Anykščių rajono Skiemonių seniūnijoje gyvenantį 60 metų Eugenijų Augulį Panevėžio apygardos teismas pripažino kaltu dėl 2014 metų rudenį įvykdyto žiauraus nusikaltimo. 

2014 m. spalio 14 dieną, E.Augulis girtavo namuose su kaimynu ir savo gyvenimo drauge D.A. 

Moteriai išėjus į kitą kambarį ir atsigulus, iš paskos nuėjęs E.Augulis su ja apsižodžiavo. Įpykęs vyriškis atsinešė bakelį benzino, apliejo juo gulinčią ant sofos moterį ir padegė. 

Virtusią gyvu fakelu moterį E.Augulis pats ir užgesino, iškvietė greitosios pagalbos medikus. Nors nukentėjusioji buvo skubiai išvežta į ligoninę, po paros ji mirė. Vėliau ekspertai konstatavo, kad moteriai buvo apdegę 85 proc. kūno, išdegę kvėpavimo takai. Dėl gilių II-III laipsnių nudegimų moteris kentėjo didžiulį skausmą.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai vyriškiui nustatė sunkų girtumo laipsnis – 2,72 promilės.

Ikiteisminį tyrimą atlikusiems Anykščių rajono policijos komisariato tyrėjams vyriškis tvirtino esąs niekuo dėtas. Neva sugyventinė apdegė nelaimingo atsitikimo metu – kai, būdama girta ir rūkydama, sumanė eiti pjauti malkų ir bandė įsipilti į benzininį pjūklą benzino.

Tik baigiantis teismo procesui E.Augulis pripažino savo kaltę. Teisme liudijusių artimųjų ir kaimynų teigimu, moteris jiems ne kartą pasakojo, kad sugyventinis prieš ją smurtauja. Prieš keletą metų jis jau bandė ją padegti, buvo apipylęs dyzelinu.  

Dėl smurto prieš sugyventinę anykštėnas jau buvo teistas. Iš įkalinimo vietos į laisvę jis išėjo anksčiau laiko, atlikęs dalį bausmės, 2014 metų balandį. 

Gruodžio 14 dieną  Panevėžio apygardos teismas E.Augulį pripažino kaltu dėl itin žiauraus savo šeimos nario nužudymo. Jam skirta 19 metų laisvės atėmimo bausmė, prie jos pridėta anksčiau skirtos ir neatliktos bausmės dalis. 

Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė J. Sabaliauskienė per baigiamąsias kalbas prašė teismo 11 kartų anksčiau teistam E.Auguliui skirti 20 metų nelaisvės bei pripažinti jį pavojingu recidyvistu. Pastarąjį prokurorės prašymą teismas pripažino pagrįstu. 

„Labai gaila, kad ne kartą nuo sugyventinio agresijos kentėjusi moteris nerado jėgų ir ryžto nutraukti su juo santykių, nesugebėjo išsiveržti iš uždaro smurto rato ir tai jai kainavo gyvybę. Sužvėrėjęs smurtautojas jai surengė žiaurią egzekuciją,“ – apgailestavo prokurorė J. Sabaliauskienė.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://play.tv3.lt/embed?id=602042

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius