Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suimtas buvęs Seimo narys A.Ivanauskas

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas keletą valandų svarstęs prokuratūros prašymą suimti buvusį Seimo narį 49 metų Algirdą Ivanauską penktadienio vakarą nusprendė jį pasiųsti už grotų mėnesiui.
Algirdas Ivanauskas
Algirdas Ivanauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Sukčiavimas

Socialdemokratų partijos narys įtariamas sukčiavimu siekiant apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 8 metų, informuoja portalas delfi.lt.

Portalo žiniomis, be A.Ivanausko, buvo sulaikyti dar trys įtariamieji (penktadienį jie irgi suimti), o vienas dar ieškomas. Įtariama, kad bendrininkai siekė užvaldyti be žinios dingusio asmens butą Vilniuje. Tam jie suklastojo dokumentus.

Butas priklausė vienišam, prasigėrusiam, asocialiam vyrui. Kai praėjusių metų pabaigoje dingo, jo niekas nepasigedo, neieškojo. Įtariama, kad apie tai iš savo padėjėjų, ieškodavusių butų dar nepragėrusių asocialų, sužinojęs A.Ivanauskas su bendrininkais nusprendė pasinaudoti proga.

Tik neseniai Vilniaus policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams pradėjus tyrimą buvo nustatyta, kad į valkatą panašus buto savininkas numirė gatvėje. Jo asmenybės nustatyti nepavyko ir pernai gruodį vyriškis buvo palaidotas valstybės sąskaita kaip neatpažintas.

A.Ivanauskas buvo Darbo partijos Vilkaviškio rajono skyriaus pirmininkas. 2004 metais pagal partijos sąrašą buvo išrinktas į Seimą. Čia jis tapo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininku bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariu.

Darbo partijos frakcijoje iki kadencijos pabaigos neišbuvo – 2008-ųjų balandį perėjo į Socialdemokratų frakciją.

Socdemai A.Ivanausko kandidatūrą buvo iškėlę 2008-ųjų Seimo rinkimuose, tačiau vienmandatėje Ignalinos – Švenčionių apygardoje jam nepasisekė.

Kuo jis vertėsi neišrinktas į parlamentą, neaišku: pareigūnų manymu, jis vėl ėmėsi prekybos nekilnojamuoju turtu (nuo 1995-ųjų iki 2004-ųjų A.Ivanauskas vadovavo savo individualiai įmonei „Vilkaviškio nekilnojamasis turtas“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius