Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suimtas Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas: „Nevykdžiau jokio nusikaltimo“

Dėl įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba suimtas Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas neigia jam pareikštus įtarimus ir tvirtina nepadaręs jokio nusikaltimo, informuoja BNS.
K.Kriščiūnas
K.Kriščiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Su visa atsakomybe pareiškiu, kad nevykdžiau jokio nusikaltimo, kuriuo dabar mane uoliai bando apkaltinti“, – vicemero žodžius pirmadienį žurnalistams perdavė advokatas Mindaugas Kukaitis. K.Kriščiūno pareiškime jam pareikšti įtarimai yra vadinami „lakios vaizduotės išraiška“. M.Kukaitis taip pat dar kartą patvirtino, kad K.Kriščiūnas ketina palikti vicemero postą. Anksčiau K.Kriščiūnas sustabdė savo narystę Socialdemokratų partijoje.

Kauno vicemerą ir kitus asmenis praėjusį pirmadienį sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai. Trečiadienį Kauno miesto apylinkės teismas nusprendė suimti K.Kriščiūną ir savivaldybei priklausančios įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorių Algimantą Puidoką mėnesiui.

Pasak STT pranešimo, jie sulaikyti atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo.

STT įtaria, kad neteisėtai naudotos Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių lėšos.

42 metų K.Kriščiūnui savivaldybėje buvo pavesta rūpintis aplinkos gerinimu ir ekologija, ekologine plėtra ir investicijomis, miesto ūkiu, savivaldybės turto ir statybų priežiūra, urbanistika ir architektūra, verslo skatinimu ir sąlygų verslo plėtrai sudarymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius