Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suimti keturi kontrabandininkai, cigaretes „žvejoję“ Baltijoje

Klaipėdos miesto apylinkės teismas, patenkinęs Klaipėdos apygardos prokuroro pareiškimus dėl kardomųjų priemonių suėmimo skyrimo, už neteisėtą disponavimą didelės vertės akcizais apmokestinamomis prekėmis leido ilgesniam laikui suimti keturis įtariamuosius: dviems įtariamiesiems teismas skyrė maksimalų 3 mėn. suėmimą, o kitus du įtariamuosius suėmė 2 mėn. bei 20 dienų.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda
Sulaikyta cigarečių kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Ne pirmą kartą į teisėsaugininkų akiratį patenkantys 42 m. A. V. bei 47 m. S. K. bei  anksčiau neteisti 54 m. M. U. ir 42 m. A. T. su įkalčiais buvo sulaikyti šių metų  rugsėjo 4 d., kai VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai vienoje iš Klaipėdos  r. Birbinčių k. sodybų aptiko vilkiką, kurio puspriekabės grindyse ir lubose  įrengtose slėptuvėse rado didelį kiekį kontrabandinių cigarečių  su baltarusiškomis  banderolėmis. Įtariamieji buvo sulaikyti įvykio vietoje darantys nusikaltimą  bendrininkų grupe, kai iš puspriekabės slėptuvės krovė ir rūšiavo cigaretes, kaip  įtariama, siekdami jas realizuoti. Cigarečių vertė su privalomais sumokėti valstybei  mokesčiais siekia per 300 tūkst. litų.

Vienas iš sulaikytųjų – 42 m. A. V. – gerai pažįstamas ir Klaipėdos apygardos  prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorui Linui Kiaurakiui.

Prokuroras praėjusių metų vasarą palaikė valstybinį kaltinimą Klaipėdos apygardos  teisme, kuris, prokuroro prašymu, 2011 m. liepos 27d. realiomis laisvės atėmimo  bausmėmis nuteisė grupę kontrabandininkų už daugiau nei pusės milijono litų vertės  cigarečių kontrabandą. Cigaretes vyrai iškyloms skirtu laiveliu „sužvejojo“ Baltijos jūroje. 

Apkaltinamuoju Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu nuo vienerių iki 3,5 metų  laisvės atėmimo bausmėms tada nuteistiesiems kontrabandininkams gyvenimą „pagerino“  Lietuvos apeliacinis teismas, kuris, šių metų kovo 23 d. išnagrinėjęs nuteistųjų  skundus, juos iš dalies patenkino, septyniems nuteistiesiems vietoj laisvės atėmimo  bausmių paskirdamas gana solidžias pinigines baudas, nes, teismo nuomone, „visi  nuteistieji duodami parodymus teisme patvirtino, jog jų tikslas buvo žvejyba ir  pramogos, todėl neteisinga teismo išvada, kad jų tikslas buvo ne tik žvejyba jūroje,  bet ir iš jūros ištraukti dėžes su cigaretėmis“. 

„Lietuvos apeliacinis teismas vienam iš nuteistųjų 3,5 metų laisvės atėmimo bausmę  pakeitė į švelnesnę 39 tūkst. litų baudą, tačiau tai, kaip parodė praktika,  neatbaidė nuteistojo nuo analogiškų nusikalstamų veikų darymo,“ – skirtingus teismų  sprendimus kontrabandos byloje pakomentavo prokuroras Linas Kiaurakis, kurio prašymą  suimti keturis  įtariamuosius neteisėtai  disponavus  akcizinėmis prekėmis patenkino  Klaipėdos miesto apylinkės teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius