Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiavimu ir apgaule iš garbaus amžiaus asmenų nusikaltėliai pasisavindavo dideles pinigų sumas

Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai demaskavo organizuotą grupę asmenų, kurie visu Lietuvos mastu vykdė sukčiavimus ir apgaule iš garbaus amžiaus asmenų pasisavindavo dideles pinigų sumas.
Pataisos namuose atliekama krata
Pataisos namuose atliekama krata / Policijos nuotr.

Policijos pareigūnai nustatė, kad šias nusikalstamas veikas organizavo ir joms vadovavo laisvės atėmimo bausmes pataisos namuose atliekantys asmenys, ankščiau ne kartą teisti R.I. (26 m.) ir R.V. (35 m.), kurie savo aukoms skambindami telefonu prisistatydavo artimaisiais, pranešdavo apie neva atsitikusias nelaimes ir prašė pinigų skaudžioms, išgalvotoms pasekmėms išvengti.

Tokiais būdais iš patiklių žmonių, laisvėje esančių asmenų pagalba, išviliodavo visas sukauptas senolių santaupas.

Policijos pareigūnai nenuleisdami rankų, atlikę gerai apgalvotus ir suplanuotus veiksmus sulaikė su įkalčiais ankščiau ne kartą teistą G.G (36 m.), kuris buvo suimtas dviem mėnesiams.

Tęsiant numatytas priemones Vilniaus m. trečiojo PK Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, kartu su Vilniaus m. Pirmojo PK Nusikaltimų tyrimo skyriaus, Ukmergės r. PK, Kalėjimų departamento ir Marijampolės pataisos namų pareigūnais atliko kratas Marijampolės pataisos namuose, kurių metu pas nuteistuosius aptiko nusikalstamai veikai panaudotus mobiliojo ryšio telefonus, SIM korteles, finansinių operacijų atlikimą patvirtinančius dokumentus ir kitus įkalčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius