Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčių suerzintas žemaitis išrado priešnuodį jų skambučiams: recepto esmė – žodis „moteris“

Kartais užtenka laiku pasakyti vieną žodį, kad nusikaltėlis „atšoktų“ visam laikui. Taip 15min pareiškė vienas žemaitis, neslepiantis ir to savotiško burtažodžio: „Moteris“.
Asociatyvi iliustracija:
Asociatyvi iliustracija: telefoniniai sukčiai klastingi, įžūlūs, išmanūs, tačiau kai kuriais atvejais visgi sulaukia teisėsaugos ar net paprastų gyventojų atkirčio. / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Šis vidutinio amžiaus vyras nestokoja kuklumo (vardas ir pavardė redakcijai žinoma), tad visose ankstesnėse istorijose apie jo pilietiškus, netgi didvyriškus poelgius išliko anonimas.

Tačiau šis pilietis ne sykį yra talkinęs visuomenei ir netgi policijai, užkertant kelią įvairiems piktnaudžiavimams, galimoms apgaulėms ar tiesiog kasdieniams teisės, viešosios tvarkos pažeidimams.

Šįkart 15min informatorius kreipėsi į redakciją, norėdamas pasidalyti mintimis apie sukčiavimus, tiksliau – efektyvų būdą su šiuo nusikaltimu kovoti.

„Apie telefoninius sukčius nuolat skaitome spaudoje, o ir privačiuose pokalbiuose man ne sykį teko girdėti, kad žmonės iš tiesų su tuo susiduria. Atrodo, visi žino, visi yra girdėję, bet vis tiek nukenčia. O ir prarandamos sumos dažnai būna kosminės“, – kalbėjo 15min pašnekovas.

Sukčiams nepakantus vyriškis pasidalijo jo paties jau keletą sykių sėkmingai išmėgintu receptu: laiku ir vietoje prabilęs apie moteris, žemaitis neutralizuodavo nusikaltėlius.

Vyras pasiūlė prevencinę pagalbą tiems, kas nenorėtų pakliūti ant aferistų kalbiuko.

Pirmiausiai jis užsiminė norintis paviešinti 5 užsienietiškus telefono numerius, iš kurių, jo įsitikinimu, jam asmeniškai neseniai skambino aukų ieškantys aferistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius