Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčių žinutėmis patikėję tauragiškiai prarado tūkstančius

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nuo 2022 m. pradžios dėl sukčiavimo, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 straipsnį, pradėjo 28 ikiteisminius tyrimus.
Sukčiai paprastai siunčia nuorodas, kurios primena bankų inicialus.
Sukčiai paprastai siunčia nuorodas, kurios primena bankų inicialus. / 15min skaitytojo nuotr.

Pareigūnai pastebi, kad šios nusikalstamos veikos intensyvėja, todėl ragina gyventojus būti budriais ir neleisti sukčiams pasinaudoti Jūsų patiklumu.

Per pirmąsias gegužės mėnesio dienas pareigūnai pradėjo 6 ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo atvejų.

2022 m. gegužės 3 d. vyras, gim. 1974 m., telefonu gavęs „banko“ žinutę su nurodyta nuoroda, ją paspaudė ir suvedęs prašomus savo banko duomenis, sąskaitoje neteko 3 900 eurų. Tą pačią dieną fiksuotas dar vienas tokio pobūdžio sukčiavimo atvejis, kuomet iš moters, gim. 1996 m., buvo išvilioti 607 eurai.

Gegužės 6 d. nuo sukčių nukentėjo dar vienas vyriškis, gim. 1969 m., kuris tai pat paspaudęs neva iš banko atsiųstą nuorodą, sąskaitoje pasigedo 4 000 eurų. Prieš kelias dienas nuo tokių sukčių schemų nukentėjo dar 3 asmenys. Iš jų išviliota bendra suma siekia 5 899 eurų.

Pareigūnai prašo gyventojų neaktyvuoti siunčiamų fiktyvių nuorodų ir jokiu būdu neatskleisti savo asmeninės informacijos – prisijungimo prie interneto banko duomenų, slaptažodžių, „Smart-ID“ kodų.

Atminkite, kad bankas savo klientams SMS žinučių su aktyviomis nuorodomis į interneto banką nesiunčia ir niekada neprašo atskleisti konfidencialių duomenų.

Neskubėkite spausti atsiųstų nuorodų! Daug patikimiau ir saugiau, jei prie banko svetainės prisijungsite jums įprastu būdu, o ne per atsiųstas nuorodas, nes vienas neatsargus mygtuko paspaudimas gali pridaryti labai daug žalos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius