Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčius Armandas apmulkino pardavėjos darbo ieškojusią marijampolietę

Aferistas bedarbės vardu paėmė 750 litų paskolą iš greitųjų kreditų firmos, tiesa, iš šios sumos moteris greičiau už sukčių spėjo išsigryninti 500 litų.
Pinigai
Aferistai gviešis lengvų pinigų tol, kol ras lengvatikių. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Šeštadienį Marijampolės apskrities VPK informuoja apie sukčiavimo atvejį, kai Armandu prisistatęs veikėjas apmulkino pardavėjos darbo ieškojusią marijampolietę. Įvykiai klostėsi gana netikėtai: du trečdalius bedarbės vardu paimtos paskolos moteris spėjo pati išsigryninti, tad prarado tik 240 litų.

Nukentėjusioji A.S. pareigūnams pasakojo, kad 2011 m. sausio mėnesio pabaigoje nemokamai parašė skelbimus į internetą, jog ieško pardavėjos darbo. Skelbime moteris nurodė savo anketinius duomenis, telefono numerį.

2011 m. vasario 11 d. ryte gavo trumpąją SMS žinutę iš vyriškio, pasivadinusio Armando vardu, su kuriuo susirašinėjo žinutėmis bei kalbėjosi telefonu.

Armandas siūlė darbą parduotuvėje Patašinės kaime (Marijampolės sav.).

Marijampolietei nesukėlė įtarimų keistos sąlygos, kurias diktavo „darbdavys“: sudaryti internetinės bankininkystės sutartį, o tada jam pasakyti sąskaitos numerį, ID numerį ir slaptažodį.

A.S. sudarė sutartį su „Swedbank“, ji Armandui pasakė sąskaitos numerį, slaptažodį ir ID numerį. Penktadienį 18 val. 37 min. moteris iš banko gavo bendrovės „SMS Credit“ pranešimą, kad yra atlikta operacija – sudaryta paskolos sutartis 750,86 lito sumai.

Gavusi šį pranešimą A.S. nuėjo prie bankomato ir patikrinusi banko kortelę nusiėmė per tris kartus 500 litų. Banko kortelės sąskaitoje liko 250,86 Lt, o vėliau, užblokuojant sąskaitą, pasitikrinusi bankomate kortelę pamatė, kad likutis yra vos 10,46 lito.

Turėjusi likti pinigų suma – 240,40 lito, buvo dingusi.

Gudragalvio „darbdavio“ Armando ieško marijampoliečiai policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius