Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 31 /13:48

Sukčius Biržų rajono gyventoją apgavo ir pinigus išviliojo socialiniame tinkle „Facebook“

Nors policija jau ne kartą žmones yra perspėjusi socialiniuose tinkluose nepasitikėti jokiais prašymais, net ir gautais iš draugų, pervesti pinigų, vis dar atsiranda žmonių, to negirdėjusių. Trečiadienį policija išplatino pranešimą apie tai, kaip Biržų r. gyventojas socialiame tinkle „Facebook“ tapo sukčiaus auka.
„Facebook“
„Facebook“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apskrities VPK pranešime, Biržų r. gyventojas V.Ž. (gim. 1989 m.) pareigūnams pranešė, kad spalio 28 d. apie 21 val. iš pažįstamo asmens „Facebook“ tinkle gavo žinutę su prašymu pervesti 400 litų į nurodytą sąskaitą.

Pervedęs pinigus, vaikinas paskambino savo pažįstamam ir išgirdo, kad šis pinigų neprašė. Kodėl vaikinas pažįstamam nepaskambino tik gavęs prašimą dėl pinigų, policija nepraneša.

Pasak policijos pranešimo, gali būti, kad kažkas tiesiog įsilaužė į V.Ž. pažįstamo profilį ir taip apgavo Biržų r. gyventoją.

Nuostolis – 400 litų.

Įvykis tiriamas.

Policija jau yra skelbusi apie vienas iš sukčių apgavystės būdų – prisidengus „Facebook" draugų vardu, siunčiamos žinutės su prašymu paskolinti tam tikrą sumą pinigų.

Pagrindinis apsisaugojimo nuo „Facebook" sukčių atakų būdas – nepasitikėti niekuo. Policija pataria atsargiai vertinti įvairias siūlomas paslaugas, prašymus. O ypatingai atsargiai reikėtų vertinti gautas žinutes, reikalaujančias pateikti slaptažodžius ar asmeninius duomenis.

Papildyta 13.48 val.: Panevėžio apskrities VPK informuoja, kad policija gavo dar vieną pranešimą, susijusį su socialiniu tinklapiu „Faceebook“. Spalio 24 d. biržietė bandė prisijungti prie savo profilio „Facebook“, tačiau to padaryti negalėjo – paaiškėjo, kad pakeistas slaptažodis.

Vėliau mergina sužinojo, kad sukčiai, valdydami asmeninį profilį, jos draugams išsiuntinėjo žinutes su prašymu paskolinti pinigų ir pervesti juos į nurodytą banko sąskaitą. Biržų rajono policijos pareigūnai aiškinasi, ar yra nukentėjusių asmenų.

Policija pataria atsargiai vertinti įvairias siūlomas paslaugas, prašymus, ypač jei reikalaujama pateikti asmenines sąskaitas, slaptažodžius, nebūti patikliems, neskubėti pervesti pinigų, o susisiekti su tuo asmeniu ir įsitikinti, ar tikrai jis prašo jūsų pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius