Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sukčius iš Danijos Kaune taškėsi pinigais – jam teko sprukti nuo apsaugininkų

Kauno apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje dėl sukčiavimo, neteisėtos elektroninės priemonės ar duomenų panaudojimo bei disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis realia laisvės atėmimo bausme nubaustas Danijos pilietis Michaelas Nazari.
„Mega“ atveria parduotuves lankytojams
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dėl atsiskaitinėjimo vogtais banko duomenimis – reali laisvės atėmimo bausmė Danijos piliečiui, ketvirtadienį skelbia Lietuvos Respublikos prokuratūra.

Bylos duomenimis, 2021 m. gegužės 21-25 dienomis Lietuvoje laikinai viešėjęs Michaelas Nazari neteisėtai įgijo, laikė ir panaudojo svetimų elektroninių mokėjimų priemonių duomenis ir atliko daugybę mokėjimų keliuose prekybos ir pramogų centruose Kaune. Atliktų mokėjimų bendra vertė buvo daugiau nei 32 000 eurų.

Atliktų mokėjimų bendra vertė buvo daugiau nei 32 000 eurų.

Tyrimo metu buvo išsiaiškinta, jog M.Nazari iš bendrininko įgijo įvairių bankų klientų kortelių duomenis, vėliau juos susivedė į telefone įdiegtą bekontakčio atsiskaitymo programą ir tokiu būdu savo ir bendrininko naudai įgijo daugybę daiktų: naujų prabangių telefonų, išmaniųjų priedų, drabužių.

Jei kortelėje neužtekdavo pinigų naujam išmaniajam telefonui, M.Nazari pirko nebrangius juvelyrinius dirbinius. Nustatyta, kad iš viso parduotuvėse buvo atsiskaityta 256 kartus su vienuolika skirtingų mokėjimų kortelių.

M.Nazari profesionalių pareigūnų pastangomis buvo sulaikytas po to, kai vieno prekybos centro apsauginiai perdavė informaciją apie įtartinai viską perkantį asmenį. Apsaugos darbuotojai šį asmenį bandė sulaikyti, tačiau šis pasipriešinęs pabėgo ir įšoko į draugės jam iškviestą taksi.

Ikiteisminio tyrimo metu, atliekant įtariamojo kratą, pareigūnai M.Nazari telefone rado dar 56 užsienio banko mokėjimų kortelių duomenis, kurių buvo pakankamai mokėjimo operacijoms atlikti, tačiau dėl pareigūnų veiksmų M.Nazari nebespėjo jų panaudoti.

Įtariamasis buvo sulaikytas po to, kai prekybos centro apsauginiai perdavė policijai informaciją apie įtartinai viską perkantį asmenį.

Kauno apygardos teismo sprendimu užsienietis buvo pripažintas kaltu pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl sukčiavimo (BK 182 straipsnio 2 dalis), neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis (BK 214 straipsnio 1 dalis), neteisėto elektroninės priemonės ar jos duomenų panaudojimo (BK 215 straipsnio 1 dalis) ir dėl rengimosi padaryti nusikaltimą (BK 21 straipsnio 1 dalis, BK 215 straipsnio 1 dalis).

Subendrinus bausmes M.Nazari paskirtas laisvės atėmimas vieniems metams ir 2 mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Kauno apygardos teismo birželio 28-osios nuosprendis dar neįsiteisėjęs – gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius