Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčius iš Rusijos Vilniaus verslininkui už 23 000 eurų vietoj gintaro pardavė plastiką

Vietoj gintaro – iš epoksidinės dervos pagamintas plastikas. Sostinės Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai per mėnesį baigė ikiteisminį tyrimą, kurioje įtarimai pareikšti Rusijos piliečiui dėl sukčiavimo įgyjant didelės vertės svetimą turtą.
Netikras gintaras iš epoksidinės dervos
„Gintaras“ iš epoksidinės dervos / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Sausio 27 d. į Vilniaus policiją kreipėsi verslininkas, pareikšdamas, kad prieš kelias valandas buvo apgautas – paaiškėjo, kad gintaro pusgaminiai, kuriuos nupirko už beveik 23 000 eurų, yra plastikas.

Kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. Gintaro klastotes pardavęs dvidešimt devynerių metų Kaliningrado srities gyventojas jau buvo spėjęs nuvažiuoti iki Kybartų, kur jį ir sulaikė policijos pareigūnai. Ekspertinis tyrimas parodė, kad tai ne gintaras, o iš epoksidinės dervos pagaminti plastiko gaminiai. Tyrimo metu paaiškėjo, kad įtariamasis savaitę prieš šį sandorį buvo atvežęs į Lietuvą ir tikro gintaro pusgaminių pavyzdžių, kuriuos apžiūrėjęs verslininkas sutiko pirkti didesnį kiekį.

Rusijos piliečiui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo ir paskirta griežčiausia kardomoji priemonė ‒ suėmimas, pažymima ketvirtadienį Vilniaus apskrities VPK atstovų paviešintame pranešime.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą įgyjant didelės vertės svetimą turtą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius