Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčius prisistatė šeimos gydytoju

Apsimetęs gydytoju, nusikaltėlis iš garbaus amžiaus alytiškės ne tik pavogė pinigus, bet ir paprašė vaišių.
Uostamiesčio mokyklų vadovams planuojama skirti 5 proc. dydžio priedus prie atlyginimų.
Pinigai / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15minučių“ nuotr.

Į fantazijos nestokojančių nusikaltėlių nagus užvakar pakliuvo 82 metų Alytaus gyventoja O.Š. Patį vidurdienį į senolės buto, esančio Naujosios gatvės daugiabutyje, duris paskambino jaunas vyras ir prisistatė šeimos gydytoju. Močiutė atėjūną įsileido vidun, nes šiam pasakius savo vardą ir pavardę abejonių nekilo: tai jos šeimos gydytojo vardas ir pavardė.

Prašė parodyti dokumentus

Užėjęs į kambarį, tariamas gydytojas pirmiausia pasiteiravo, kokia senolės sveikata, paskui paprašė atnešti savo dokumentus, esą reikia sutikrinti duomenis. O.Š. paslaugiai atnešė prašytus dokumentus, kurie buvo pilnoje pinigų piniginėje. „Gydytojas" juos pavartė ir paprašė atnešti daugiau dokumentų. Palikusi svečią vieną, senolė atnešė daugiau dokumentų, paskui dar daugiau. Vaikščiodama pirmyn atgal atnešti vis naujų dokumentų O.Š. net nekreipė dėmesio, kad yra palikusi ant stalo piniginę. Be to, senolė gerbia medikus ir net neįtarė, kad jos "šeimos gydytojo“ galvoje gali kirbėti blogų minčių.

Kai pagaliau „gydytojas“ sutikrino visus duomenis, senolei pasiguodė esąs labai išalkęs. Patikli geraširdė močiutė tuoj pat pavaišino savo „rūpestingą gydytoją“.

Apgaudinėti darosi sunkiau

„Šeimos gydytojui“ išėjus, senolė apsižiūrėjo, kad iš piniginės dingę 1000 litų. Supratusi, kad pas ją buvo apsilankęs sukčius ir per savo patiklumą ji prarado didelę pinigų sumą, alytiškė pasikvietė dukrą ir apie „gydytojo“ vizitą informavo policijos pareigūnus. Tik pasijutusi apgauta, alytiškė prisiminė, kad jos šeimos gydytojas, su kuriuo buvo bendravusi anksčiau, buvo vyresnis negu jo pavarde prisistatęs jaunuolis. Močiutė nekreipė dėmesio ir į tai, kad jokio gydytojo ji nebuvo kvietusi į namus ir anksčiau niekada be kvietimo šeimos gydytojas nesilankydavo.

Dėl sukčiavimo Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tikimybės, kad pavyks sulaikyti šiuo nusikaltimu įtariamą asmenį, nedaug.

Anot policijos pareigūnų, tai bene pirmas atvejis, kai sukčius, apsimetęs šeimos gydytoju, iš garbaus amžiaus moters išviliojo pinigus. Paprastai pinigus iš vyresnio amžiaus žmonių, dažniausiai gyvenančių kaimuose, išviliodavo moterys, apsimetusios socialinėmis darbuotojomis. Manoma, kad sukčius tokios apgaulės griebėsi norėdamas būti tikras, jog pavyks įgyvendinti bjaurius kėslus, nes triukas apsimesti socialiniu darbuotoju su apie tokius nusikaltimus galimai girdėjusia senole galėjo žlugti. Taip Vilniuje sužlugo sukčiaus bandymas išvilioti iš 80 metų senutės 10 tūkstančių litų. Policininku prisistatęs jaunuolis pareikalavo 10 tūkst. litų už neva jos anūko padarytą eismo įvykį. Tačiau moteris tuoj pat paskambino policijai ir užvakar įtariamasis buvo sulaikytas Kalvarijų gatvėje, kai atėjo pasiimti pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius