-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suklastoti įgaliojimai pensijai ir pašalpai paimti meta įtarimų šešėlį seniūnijai

Rokiškio rajono Juodupės seniūnijos vadovams – seniūnei L.B. ir pavaduotojui A.G., prieš kelerius metus išdavusiems suklastotus įgaliojimus, suteikusius teisę vienai dukterų paimti slaugomos motinos pensiją ir pašalpą už socialines paslaugas (globos pinigus) iš Onuškio pašto, teks atsakyti baudžiamąja tvarka – jie įtariami piktnaudžiavę tarnybos padėtimi ir patvirtinę suklastotus dokumentus.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šią nusikaltimų valstybės tarnybai, nuosavybei, turtinėms teisėms ir dokumentų suklastojimo baudžiamąją bylą Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Gediminas Stočkus perdavė nagrinėti rajono apylinkės teismui.

Šioje byloje Juodupės seniūnijos socialinio darbo organizatorė A.Ž. įtariama įgaliojime pasirašiusi savo parašu už pensijos gavėją.

Už sergančią motiną pinigus ėmusi viena jos dukterų, Juodupės miestelyje gyventanti L.Š. įtariama suklastoto dokumento disponavimu ir turto pasisavinimu apgaule. Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Gediminas Stočkus teigia, kad Juodupės seniūnijos vadovai ir darbuotojai, išdavę sergančią motiną slaugiusiai dukrai įgaliojimus paimti pensiją ir socialinių paslaugų pašalpą, nepatikrino ligonės tapatybės, jos valios ir parašo tikrumo. Jie kaltinami pažeidę įstatymus,
nes atliekant notarinius veiksmus įstatymų nustatyta tvarka pareiškimų ir parašų tikrumą privalo asmeniškai patvirtinti pats valios pareiškėjas. Už nepriekaištingą savo pareigybinių funkcijų vykdymą ir notarinių veiksmų atlikimą yra atsakingi seniūnijos darbuotojai, nes jiems, kaip valstybės tarnautojams, įstatymų nustatyta tvarka yra suteikta teisė atlikti ir patvirtinti notarinius veiksmus.

Prokurorų prašymu, Rokiškio rajono apylinkės teismas baudžiamuoju įsakymu už parašų suklastojimą paimant motinos pensiją ir socialinių paslaugų pašalpą Juodupės miestelio gyventoją L.Š. pernai jau buvo nubaudęs vieno tūkstančio 300 litų bauda, tačiau artimųjų įtarimams ištirti prireikė dar vieno ikiteisminio tyrimo.

Už piktnaudžiavimą tarnyba baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų, už dokumentų suklastojimą ir sukčiavimą – iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius