Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukrečianti istorija: ir merginą išžaginęs karys, ir jį kumščiais sustabdęs draugas nuteisti kalėti

Pernai rugpjūtį savoje sodyboje Šilalės rajone buvo išžaginta 19-metė mergina. Apkaltinamojo teismo sprendimo jau sulaukęs žagintojas – šeimą sukūręs karys. Sodyboje jis atsirado nekviestas. Neaišku, kuo viskas būtų pasibaigę, jei ne nusikaltimą smūgiais sustabdęs išžagintos merginos draugas. Tiesa, už tuos auką gynusius smūgius jam teks atsakyti – vyras nuteistas kalėti.
Merginą gynęs Almantas Budrikas ir vieta, kurioje ji slėpėsi
Prievartautoją smūgiais sustabdęs Almantas Budrikas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Daugelis žino, kuo baigėsi istorija Jurbarko rajone, kai vienoje sodyboje nepilnamečio buvo prievartaujama ir stipriai sumušta paauglė. Aukos riksmo tuomet niekas neišgirdo, niekas laiku nesustabdė kovos menus propaguojančio įsisiautėjusio jaunuolio.

Ši istorija, rodos, galėjo baigtis taip pat kraupiai, tačiau iš žagintojo gniaužtų išsprukusiai Karinai (vardas pakeistas) į pagalbą suskubo draugas.

Reagavo žaibiškai

Įsivaizduokite, kad dalyvaujate uždarame vakarėlyje, kuriame nevartojate alkoholio. Išėjus parūkyti, kitame kiemo gale, kuris paskendęs tamsoje, išgirstate kažkokį triukšmą. Netrukus jūsų link parbėga apsiverkusi, suplėšytais marškinėliais, šoko ištikta pažįstama mergina, kurios šeimos sodyboje vakarėlis ir vyksta. Ji puola šalia stovinčiam draugui į glėbį ir šaukia: „Padėkit, mane išprievartavo.“

Paskui merginą atskuodžia kelnes besimaunantis girtas vaikinas, kuris tą vakarą į sodybą įsiprašė nekviestas, elgėsi įžūliai, kabinėjosi prie kitų merginų.

Almantas Budrikas ilgai nesvarstė: puolė ginti draugės ir smogė besivijusiam ją vyrui į veidą.

Netrukus viskas baigėsi tuo, kad žagintojas – šeimą sukūręs dviejų vaikų tėvas, karys Airidas Zabėla pasišalino kruvinu veidu. Vėliau ligoninėje jam nustatyti žandikaulio lūžiai.

Prasidėjo teismų maratonas. Karina parašė pareiškimą dėl išžaginimo, o 28-erių metų A.Zabėla – dėl to, kad buvo sužalotas.

Tiek jis, tiek draugę gynęs A.Budrikas šių metų birželį sulaukė apkaltinamųjų nuosprendžių. Vienas pripažintas žagintoju, kitas – recidyvistu smurtautoju. Abiem jiems Šilalės teismas skyrė realią laisvės atėmimo bausmę.

Žagintoją stabdęs A.Budrikas tokio griežto teismo verdikto sulaukė dėl to, kad praeityje buvo teistas ir ne kartą, A.Zabėlą smūgiais jis stabdė iš pataisos namų išleistas lygtinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius