-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sulaikant įtariamus narkotikų platintojus pareigūnams teko panaudoti ginklą

Aiškindamiesi faktus dėl, įtariama, iš užsienio šalių įvežtų narkotikų platinimo ir laikymo Šiaulių rinktinės pasieniečių operatyvininkai pastarąją savaitę pradėjo tris ikiteisminius tyrimus ir sulaikė su tuo susijusių asmenų.

Trečiadienį Šiauliuose sulaikant kelis iš jų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnas buvo priverstas panaudoti ginklą – vienam iš pasipriešinusių įtariamųjų buvo peršauta koja.

Taip pat trečiadienį VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai, turėdami informacijos dėl neteisėto narkotinių medžiagų gabenimo ir laikymo turint tikslą jas platinti, pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tą pačią dieną Šiaulių rajone, Raizgių kaimo ribose prie Bubių tvenkinio, VSAT operatyvininkai ketino patikrinti ten stovėjusį automobilį Audi A4 Avant. Jame sėdėjo trys vyrai.

Tai yra jau trečias per savaitę VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų platinimo Šiaulių apskrityje.

Vienas 22 ir du 21 metų šiauliečiai, įtariama, apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, nepakluso teisėtiems pasieniečių reikalavimams. Jie aktyviais ir agresyviais veiksmais pasipriešino VSAT pareigūnams sukeldami grėsmę jų sveikatai ir gyvybei, todėl buvo panaudotas tarnybinis ginklas.

Įvykio metu į kairę koją iš tarnybinio ginklo buvo sužalotas 22 metų šiaulietis, kuris nuvežtas į Šiaulių apskrities ligoninės priėmimo skyrių. Šiuo metu ligoninėje jis saugomas VSAT pareigūnų.

Kiti du įtariamieji ir automobilis pristatyti į Šiaulių rinktinę ikiteisminio tyrimo veiksmams atlikti. Įvykio vietoje automobilyje Audi A4 Avant pasieniečiai rado popierinę suktinę su joje esančia augalinės kilmės medžiaga, įtariama, kanapėmis. Taip pat automobilyje rasta iki pusės susukta cigaretė, kurioje yra augalinės kilmės medžiagos, įtariama, kanapių, plastmasinis cilindro formos vamzdelis su viduje esančiomis neaiškios kilmės medžiagos dulkėmis, įtariama, narkotinėmis psichotropinėmis medžiagomis, peleninė su augalinės kilmės medžiagomis, įtariama, kanapėmis, bei plastmasinis maišelis su biria oranžinės spalvos nenustatytos kilmės narkotine medžiaga.

Kitus du sulaikytuosius VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai dviem paroms uždarė į areštinę.

Jaunuoliai teisėsaugininkams įkliuvo jau ne pirmą kartą. Jie pareigūnams gerai žinomi dėl piktybinio chuliganizmo, plėšimų, pasipriešinimo valstybės tarnautojams, disponavimo narkotinėmis psichotropinėmis medžiagomis ir jų platinimo.

Apie įvykį informuota Šiaulių apygardos prokuratūra.

Tai yra jau trečias per savaitę VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų platinimo Šiaulių apskrityje.

Praėjusį penktadienį pasieniečiai, gavę informacijos, kad prie vieno Joniškyje esančio prekybos centro platinamos narkotinės medžiagos, čia patikrino ir sulaikė tris asmenis – 19 ir 23 metų joniškiečius bei 18 metų Biržų gyventoją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius