Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikytą gruzinų šeimą Lietuvos pasieniečiai pamaitino ir grąžino Baltarusijai

Dieveniškių užkardos pareigūnai sulaikė, įtariama, gruzinų šeimą, kuri į Lietuvą neteisėtai pateko iš Baltarusijos. Sušalusius pažeidėjus pasieniečiai sušildė, pamaitino ir perdavė Baltarusijos pareigūnams.
Kopūstų sriuba.
Asociatyvinė iliustracija: kopūstų sriuba / Fotolia nuotr.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pasieniečiai patruliavo Šalčininkų rajono Rindžiūnų kaimo prieigose. Rindžiūnai yra prie pat sienos su Baltarusija linijos. 

VSAT pareigūnai čia pastebėjo ir sulaikė grupelę asmenų – du suaugusiuosius ir tris nepilnamečius. Jie neturėjo jokių dokumentų, buvo smarkokai sušalę ir nešėsi asmeninių daiktų. Spaudžiant stiprokam šalčiui šie asmenys tevilkėjo lengvus drabužius. Čia pat aptikti ir pėdsakai, vedantys iš Baltarusijos per sienos liniją iki pažeidėjų sulaikymo vietos.

Penkiukę Dieveniškių pasieniečiai nuvežė į savo užkardą. Sulaikytieji teigė esantys Gruzijos piliečių šeima. Sutuoktiniai sakėsi turį po 33 metus.

Užkardoje VSAT pareigūnai šeimą sušildė karšta arbata ir pamaitino šiltu maistu. Praėjus maždaug 4 valandoms po sulaikymo Krakūnų kontrolės punkte Lietuvos pasieniečiai susitiko su kolegomis iš kaimyninės šalies. Suderinus visus formalumus susitikimo metu gruzinai buvo perduoti Baltarusijos pareigūnams. 

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 177 nelegaliai į Lietuvą bandžiusius patekti gruzinus. Panašų pažeidėjų iš Gruzijos skaičių pasieniečiai sulaikė ir pernai – 174 asmenis. 2012-aisiais tokių Gruzijos piliečių Lietuvos pasieniečiams įkliuvo 299, pažymima VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio trečiadienį paviešintame pranešime.

Beje, antradienį Baltarusijos valstybinis pasienio komitetas pranešė, kad šiemet šios šalies pareigūnai pasienyje su Lietuva, Latvija ir Lenkija iš viso 143 sienos pažeidėjus iš Gruzijos. Baltarusijos pasieniečių teigimu, nelegalių migrantų iš Gruzijos srautas šiemet yra sumažėjęs 50 proc., mat 2013 m. baltarusiai buvo sulaikę 288 Gruzijos piliečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius