-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 22 /10:24

Sulaikytas dar vienas muitinės tarnautojas: muitininkai sulaikomi jau du vakarus iš eilės

Trečiadienio vakarą kolegų sulaikytas vienas muitinės tarnautojas, o ketvirtadienio vakarą – jau antrasis.
Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų kadenciją baigiantis direktorius Vytautas Lamauskas
Areštinėje/ Asociatyvi nuotr. / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, gegužės 21 dieną 20 valandą 39 minučių dėl galimos korupcijos į Kauno apskrities VPK areštinę uždarytas muitinės tarnautojas, gimęs 1991 metais.

Muitininką sulaikė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Gegužės 20 dienos vakarą taip pat įvykdytas sulaikymas. Tąkart už grotų atsidūrė 1986 metais gimęs Kauno teritorinės muitinės pareigūnas. Jis įtariamas dėl kontrabandos ir piktnaudžiavimo tarnyba.

Galimą piktnaudžiavimo tarnyba atvejį išaiškino patys muitininkai. Įtariamas nusikaltimas paaiškėjo muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnams pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl cigarečių kontrabandos (Baudžiamojo kodekso 199 str. 3 dalis) iš Rusijos Kaliningrado srities į Lietuvą. Kilo įtarimų, kad į nešvarią kontrabandos veiklą galimai yra įsitraukęs ir muitinės pareigūnas.

Įtariamasis trečiadienio vakarą buvo sulaikytas dviem paroms.

Papildyta 10.21 val. Kaip skelbia Lietuvos muitinės departamentas, intensyvėjant kovai su augančiais cigarečių kontrabandos srautais, Lietuvos muitinė aktyviomis prevencinėmis priemonėmis siekia užkirsti kelią ir galimiems korupcijos atvejams savo darbuotojų gretose.

Vykdydami ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos iš Rusijos Kaliningrado srities, Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai gegužės 20–21 dienomis sulaikė du Kauno teritorinės muitinės darbuotojus. Abu buvo sulaikyti dviem paroms ir uždaryti į Kauno vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Šiemet, nepraėjus nė pusmečiui, Lietuvos muitinės pareigūnai jau sulaikė 7,4 mln. pakelių cigarečių kontrabandos, kai pernai, per visus metus, buvo sulaikyta 8,2 mln. nelegalių rūkalų pakelių.

Prie skaidresnio Lietuvos muitinės darbo galite prisidėti kiekvienas. Apie muitinės pareigūnų korupcijos, piktnaudžiavimo ar kitos neteisėtos veiklos atvejus galima pranešti visą parą, taip pat poilsio ir švenčių dienomis, nemokamu pasitikėjimo telefonu 8 800 555 44, elektroniniu paštu pasitikek@lrmuitine.lt arba Lietuvos muitinės interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius