Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikytas rūpestingas kontrabandininkas, norėjęs cigaretėmis aprūpinti giminaičius

Su 60 tūkst. vertės kontabandinių cigarečių kroviniu Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai balandžio 8-osios rytą sulaikė lengvąjį automobilį, važiuojantį link Šiaulių. Jį vairavo 47 metų šiaulietis V.N.
Cigaretės
Cigaretės. / Šiaulių VPK nuotr.

Kelyje Panevėžys–Šiauliai, ties posūkiu į Raudondvarį policijos pareigūnai sustabdė automobilį „Volvo S40“, norėdami patikrinti jiems įtarimą sukėlusio automobilio bei vairuotojo dokumentus. Patikrinus automobilį, bagažinėje rasta slėptuvė, kurioje buvo 7 622 pakeliai kontrabandinių cigarečių „Minsk“.
  
Tyrimą perėmę Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą ir šiauliečio gyvenamojoje vietoje atliko kratą. Čia buvo rasta tik 10 pakelių kontrabandinių rūkalų.

V.N. pareigūnams sukūrė istoriją, jog pigių rūkalų (po 3 Lt 30 ct) jam pasiūlė nepažįstamas asmuo Vilniuje esančioje Gariūnų turgavietėje. Jis patikėjo tam asmeniui automobilio raktelius, ir šis jį atvairavo aklinai prikimštą kontrabandinių cigarečių. Šiaulietis norėjęs atlikti kilnią misiją – pigiomis cigaretėmis aprūpinti savo gimines ir pažįstamus. Ši jo versija pareigūnams atrodė neįtikinama, nes  vyras su savimi vežėsi ir didelę pinigų sumą – per 10 tūkstančių litų. Paprastai didelėmis grynųjų pinigų sumomis disponuojama sudarant nelegalius pirkimo-pardavimo sandėrius. Vyras pareigūnams privalės pagrįsti šių pinigų įgijimą. V.N., pasitelkęs savo vaizduotę, bandė pareigūnams įteigti, jog tuos pinigus jam davusi Vilniuje gyvenanti studentė dukra automobiliui nupirkti.

Šiuo metu akcizinių prekių kontrolei skiriamas prioritetinis dėmesys. Šiaulių apskrities policijos pareigūnai kartu su kitų institucijų atstovais nuolat vykdo priemones ir patikrinimus, susijusius su alkoholio ir jo produktų bei tabako ir jo gaminių apyvarta. Kontroliuodami akcizais apmokestinamas prekių judėjimo srautus, šiais metais Šiaulių apskrities pareigūnai iš nelegalios apyvartos paėmė 28 000 pakelių įvairių kontrabandinių cigarečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius