Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikytas policijai gerai žinomas sukčiavimu įtariamas Andrius Raziūnas (Šiktorovas)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė Lietuvoje gerai žinomą sukčių Andrių Raziūną (buvusį Šiktorovą), įtariamą sukčiavimu užvaldant didelės vertės turtą.
Andrius Raziūnas
Andrius Raziūnas / Vilniaus policijos nuotr.

Vasario 6 d. sostinės pareigūnai vienu metu skirtingose Kauno ir Vilniaus vietose sulaikė tris asmenis. Be šio įtariamojo buvo sulaikyta ir jo sutuoktinė, kuri yra vienos skolų išieškojimo bendrovės direktorė, ir jųdviejų bendrininkė, 84 metų senolė.

Įtariama, kad A.Raziūnas gaudavo iš skolų išieškojimo bendrovės klientų duomenis ir duomenis apie jų skolų išieškojimą ir, panaudojęs įvairias sukčiavimų schemas, iš dažniausiai pagyvenusių asmenų apgaule išviliodavo ir užvaldydavo pinigines lėšas.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai kratų sostinėje ir Kaune metu surado labai daug įvairiausių nekilnojamojo turto pirkimo-pardavimo sutarčių, pasirašytų vekselių, kitų dokumentų, elektroninių laikmenų ir mobiliojo ryšio telefonų konspiraciniam bendravimui užtikrinti.

Jau pirminė surastų dokumentų analizė leidžia teigti, kad galbūt buvo padarytas ne vienas sukčiavimas, o kai kurie galimi senyvo amžiaus nukentėjusieji jau mirę.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra, vasario 8 d. bus kreipiamasi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės ‒ suėmimo taikymo.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis vyras kartu su bendrininkais yra padaręs ne vieną sukčiavimą ar kitokio pobūdžio nusikaltimų, todėl asmenų, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais (5) 271 6114 arba 8 700 65375.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą įgyjant didelės vertės svetimą turtą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų, pažymima Vilniaus apskrities VPK atstovų pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius