Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikytas senolius plėšęs jaunuolis iš Raseinių rajono

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raseinių rajono policijos komisariato kriminalistai, padedant Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnams, sulaikė įtariamąjį, kuris naktį įsibraudavo į pagyvenusių žmonių namus ir reikalaudavo pinigų.
Antrankiai
Antrankiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šių metų vasarą Raseinių rajone Nemakščių seniūnijoje padaugėjo nusikaltimų, kurių padarymo braižas buvo panašus: naktį į senolių namus įsibrovęs nepažįstamasis reikalaudavo pinigų.

Birželio 13, apie 3 valandą nakties į Nemakščių miestelio gyventojos Z.Š., gimusios 1928 m., namus atėjęs jai nepažįstamas vyriškis paprašė 50 litų. Gavęs pinigus išėjo, tačiau jam išėjus, moteris pasigedo ir piniginės su joje buvusiais 200 litų.

Birželio 24 d. į policijos komisariatą  kreipėsi Z.J., gimusi 1929 m., gyvenanti Nemakščių seniūnijos Užkalnių kaime, pranešdama apie tai, kad apie 4 valandą nakties, jai miegant, išlaužęs gyvenamojo namo duris, nepažįstamas vyras įsibrovė į namo vidų ir grasindamas virtuvėje rastu peiliu, reikalavo pinigų. Įsibrovėlis apieškojo kambarį ir suradęs po lovos čiužiniu  laikomus 3400 litų, pasišalino.

Liepos 9 d. Nemakščių seniūnijos Paežerio kaimo gyventoja L.V., gimusi 1926 m., pranešė, kad apie 2.30 val. nakties, atplėšus gyvenamojo namo verandos duris ir išdaužus jų stiklą, į jos namą įsibrovė nepažįstamas vyriškis, kuris, mojuodamas pagaliu ir grasindamas susidoroti, atėmė  rankinę su joje buvusiais 50 litų.

Liepos 31 d. apie 1.30 val. Nemakščiuose, nežinomas asmuo, atplėšęs verandos duris, įsibrovė į Z.Š., gimusios 1928 m., priklausantį gyvenamąjį namą ir reikalavo pinigų, kurių neradęs,  pasišalino.

Rugpjūčio 15 d. apie 6 valandą ryto Nemakščių seniūnijos Pužų kaimo gyventoja O.K., gimusi 1924 m., išgirdo, kad kažkas braunasi į jos gyvenamąjį namą pro pagalbines namo įėjimo duris. Netrukus moteris namo viduje pamatė asmenį, kuris rankoje laikė peilį, o veidą buvo prisidengęs. Grasindamas įsibrovėlis reikalavo pinigų. Senolė užpuolikui atidavė piniginę su joje buvusiais 40 litų, tačiau užpuolikas reikalavo daugiau, todėl moteris atidavė  dar 150 litų.

Rugpjūčio 17 d. apie 2 valandą nakties į Nemakščių seniūnijos Užkalnių kaimo gyventojos M.J., gimusios 1934 m., namus, atstūmęs langą, įsibrovė moteriai nepažįstamas vyras, kuris reikalavo  pinigų. Moteris užpuolikui davė 30 litų, kuriuos gavęs įsibrovėlis išėjo.

Rugpjūčio 19 d. naktį pro verandos duris buvo įsibrauta į Nemakščių miestelio gyventojos Z.Š.,  gimusios 1928 m., gyvenamąjį namą. Įsibrovęs nepažįstamas asmuo reikalavo 20 litų, tačiau jų negavęs pasišalino.

2011 m. spalio 3 d. buvo sulaikytas ir į Kauno apskrities VPK Raseinių rajono policijos komisariato areštinę uždarytas minėtus nusikaltimus padaręs Nemakščių seniūnijos gyventojas  R.K., gimęs 1994 m.,  kuriam 2011 m. spalio 5 d. Raseinių rajono apylinkės teismas paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą vienam mėnesiui.

Policijos pareigūnai aiškinasi, ar R.K. neįvykdęs ir daugiau nusikaltimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius