-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikytas sostinės viešbutį „Amberton“ apvogęs jau 19 kartų teistas vyras

Lapkričio 3 d. sostinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo įgyjant didelės vertės turtą. Pareigūnai nustatė, kad laikotarpiu nuo lapkričio 1 d. iki lapkričio 3 d. iš viešbučio „Amberton“ administracinių patalpų buvo pavogta banko mokėjimo kortelė su prisijungimo slaptažodžiais. Jau buvo žinoma, kad nuo viešbučio sąskaitos įvairiuose sostinės, Vilniaus ir Šalčininkų rajonų bankomatuose buvo inicijuotos neteisėtos bankinės operacijos ir pasisavinta 60 000 litų.
Vagis
Vagis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus tyrėjai operatyviai atliko visas įmanomas paieškos priemones ir lapkričio 6 d. vakare, Karoliniškių rajone, sulaikė įtariamąjį G. B. (gimusį 1981 m.). Ankščiau devyniolika kartų teistas G.B. buvo sulaikytas išnuomotame bute.

Pas jį buvo surasta ir paimta daugiau nei 1 000 litų, 12 lankstinukų, kaip įtariama, narkotinės medžiagos, ir neseniai įsigyti: televizorius, žaidimų kompiuteris, 1 199 litus kainuojantis rankinis laikrodis, įvairios parfumerijos priemonės, įvairūs sportiniai bateliai, sportiniai drabužiai, patalynė ir kiti daiktai. Įtariama, kad visa tai pirkta iš pavogtų pinigų. 

Pareigūnai turi duomenų, kad šis įtariamasis yra „pasidarbavęs“ „Šarūno“ bei kituose sostinės viešbučiuose. Manoma, kad G. B., bijodamas, kad kiti, nusikalsti linkę asmenys, sužinoję apie šį jo padarytą nusikaltimą, gali tiesiog atimti iš jo pavogtus pinigus, todėl didžiąją dalį šių pinigų paslėpė. Šiuo metu atliekami paieškos veiksmai pavogtam turtui surasti. Penktadienį kreiptasi į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo.

VIDEO: Sulaikytas „Amberton“ viešbutį apvogęs vyras, rasti įvairus vogti daiktai

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis asmuo padarė ir daugiau  nusikaltimų Vilniaus mieste, todėl prašo piliečius ar įstaigas, kurios nukentėjo po jo apsilankymo, kreiptis į Vilniaus policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyrių telefonais (8 5) 271 6103 ar (8 5) 271 6124.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą, padarytą įgyjant didelės vertės turtą, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius