Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 20 /10:51

Sulaikytas Vidaus reikalų ministeriją apšlapinęs JAV kareivis

Vilniaus centre, prie Vidaus reikalų ministerijos, buvo sulaikytas JAV karys, kuris šlapinosi ant ministerijos pastato sienos. Policija jį nubaudė 15 eurų bauda.
Vidaus reikalų ministerija
Vidaus reikalų ministerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip skelbia Policijos departamentas, birželio 20 d. 2 val. 35 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Šventaragio g., prie Vidaus reikalų ministerijos sulaikytas asmuo, kuris šlapinosi ant pastato.

Į Vilniaus apskr. VPK Vilniaus m. 2 PK pristatytas Jungtinių Amerikos Valstijų kareivis (g. 1995 m.), kuriam buvo surašytas protokolas už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą su administraciniu nurodymu.

Užsienietis po apklausos paleistas.

„Jis buvo blaivus, jo girtumas buvo patikrintas“, – BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovas Paulius Radvilavičius.

Policija konstatavo, kad užsienietis pažeidė viešąją tvarką, įstatymas už tai numato piniginę baudą nuo 30 iki 140 eurų. Kadangi JAV karys kaltę pripažino, nesipriešino pareigūnams, tokį pažeidimą Lietuvoje padarė pirmą kartą, jam skirta 15 eurų bauda.

Prieš daugiau nei prieš dešimtmetį buvo sulaikoma nemažai užsieniečių, kurie šlapindavosi Prezidentūros prieigose.

Už tokius poelgius į Vilniaus miesto 3-ąjį policijos komisariatą buvo pristatyta apie dešimt įvairių užsienio šalių piliečių – Didžiosios Britanijos, Italijos, JAV ir kitų valstybių. Tarp sulaikytų Didžiosios Britanijos piliečių buvo netgi policijos pareigūnų. Šių užsieniečių pažeidimus teismai įvertino kaip nedidelį chuliganizmą ir skirdavo pinigines baudas.

Teismas pinigine bauda yra nubaudęs Suomijos pilietį, kuris atliko gamtinius reikalus prie memorialinio 1991 metų sausio įvykių barikadų fragmento prie Seimo rūmų. Pagal tuo metu galiojusią tvarką, už tokius pažeidimus asmenis bausdavo teismai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius