Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2013 09 26 /16:21

Sulaikyti abu taksisto nužudymu Kaišiadorių rajone įtariami jaunuoliai

Ketvirtadienio rytą Kaišiadorių rajone griovyje rastas apvirtęs taksi automobilis, už kelių kilometrų aptiktas nužudytas jo 59 metų vairuotojas Vytautas Kanapinskas. Jis subadytas peiliu. Neatmetama galimybė, kad šis nusikaltimas – santykių aiškinimasis su taksi bendrovės vadovu, kuris teigia sulaukęs grasinimų. Dėl šio nusikaltimo sulaikyti du įtariamieji.
Įtariamasis taksisto nužudymu Edvinas Čėsna
Įtariamasis taksisto nužudymu Edvinas Čėsna / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Rugsėjo 26 d., 6.40 val. Kaišiadorių rajono policijos komisariato budėtojas gavo telefoninį pranešimą, kad kelyje Kaišiadorys-Žasliai 1-ajame kilometre įvyko avarija. Nuo kelio nuvažiavęs taksi automobilis „Dacia Logan“, vairuotojo nėra. Į įvykio vietą nedelsiant išvyko patrulių ekipažas.

7.03 val. gautas telefoninis pranešimas, kad kelyje Stasiūnai-Kriaučiškės šalikelėje rastas negyvas žmogus. Į įvykio vietą nedelsiant išvyko patrulių ir greitosios medicinos pagalbos ekipažai. Nustatyta, kad tai Gudienos kaimo (Kaišiadorių r.) gyventojo, dirbusio taksi vairuotoju lavonas su durtinėmis žaizdomis. Pareigūnai nustatė, kad nuo kelio nulėkusiu automobiliu praėjusią naktį ir turėjo dirbti nužudytas vyras.

Kūne – 31 durtinė žaizda

Šioje išmestas nužudytas taksistas
Šioje vietoje išmestas nužudytas taksistas

Papildyta 10.32 val. Negyvas taksi vairuotojas V.Kanapinskas su durtinėmis žaizdomis rastas Stasiūnų kaime, netoli taksi bendrovės „Radvilos taksi“ savininko Algimanto Radvilos sodybos. Taksi automobilis aptiktas už 5 kilometrų nuo šio šiurpaus radinio vietos.

Žinomas Kaišiadorių rajono verslininkas A.Radvila sako, kad buvo sulaukęs grasinimų. Neatmetama galimybė, kad įvykdytas protu nesuvokiamas nusikaltimas gali būti su tuo susijęs.

„Man buvo sakoma: „Nedaryk to, nedaryk to“. Tačiau kol kas nenoriu nieko teigti. Viską noriu apsvarstyti viduje“, – 15min.lt sakė A.Radvila.

Jo žiniomis, taksi vairuotojas nužudytas itin žiauriai – jo kūne rasta 31 durtinė žaizda, iš jų 11 – galvoje.

Iš karto įtarė nusikaltimą

„Nakčiai išsijungiu savo telefonus. Apie 6.30 val. į žmonos telefoną paskambino pro šalį važiavęs pažįstamas, kuris vežė savo žmoną į darbą. Jis man sakė: „Tavo taksi automobilis griovyje apvirtęs.“ Iš karto išskubėjau į įvykio vietą. Pamatęs automobilį supratau ir iš karto pasakiau tyrėjams: „Viskas įvyko kitoje vietoje, ieškokite žmogaus“ – atsiminė A.Radvila.

Algimanto Radvilos verslas Kaišiadoryse
Algimanto Radvilos verslas Kaišiadoryse

Verslininko teigimu, sunku patikėti, kad nuo kelio galėjo nulėkti vairuotojas, kad jis galėjo būti neblaivus, nes buvo labai patikimas, patyręs. Todėl į galvą iš karto atėjo mintys apie nusikaltimą. Avarijos vietoje jis pamatė pėdsakų, kad bėgta į priešingą pusę nuo, kaip įtariama, iš automobilio išmesto lavono.

A.Radvila šįryt jau kalbėjo su nužudytojo žmona, ji pasakojo, kad vyras apie 23.30 val. užsuko namo, išgėrė vaistų nuo cukraligės ir pasakęs, kad šiandien nėra užsakymų, vėl išvažiavo dirbti.

Automobilis į griovį nulėkė du kartus

Papildyta 12.48 val. Techninės pagalbos darbuotojai, iš įvykio vietos išvežę taksi automobilį „Dacia Logan“, sakė, kad mašina į griovį nulėkusi buvo kelis kartus. „Buvo įlėkta į griovį, vėl važiuota, vėl įlėkta, kol jau nebegalėjo važiuoti“, – svarstė techninės pagalbos darbuotojas. Toje vietoje kelias – labai vingiuotas, todėl suvaldyti automobilį, važiuojant dideliu greičiu, yra sunku.

Įtariamieji galėjo būti apsvaigę nuo narkotikų

Papildyta 13.38 val. Įvykio tyrimą perėmė Kauno policijos Vyriausiasis policijos komisariatas (VPK). Kaišiadorių rajono policijos komisariate vyksta tyrėjų pasitarimas. Yra atvykęs Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas. Jis žadėjo netrukus pakomentuoti nužudymo aplinkybes. Neoficialiais duomenimis, yra keletas sulaikytų asmenų.

Papildyta 13.56 val. D.Žukauskas patvirtino, kad žiauriu nužudymu įtariami du jauni Kaišiadorių rajono gyventojai, vienas jų – 21 m. vaikinas Justinas Maciulevičius – apie 13.30 val. sulaikytas, kitas yra ieškomas. Šiuo metu apklausiami įvykio liudininkai.

„Taksistas, kuris juos vežė, buvo nužudytas vienoje vietoje. Vėliau išmestas. Įtariamieji patys važiavo jo automobiliu ir patyrė eismo įvykį“, – sakė D.Žukauskas.

Kriminalistas nedetalizavo, ar nusikaltimas įvykdytas siekiant pavogti automobilį, ar dėl kitų priežasčių. „Vyksta ikiteisminis tyrimas“, – tyrimo nekomentavo Kauno VPK viršininko pavaduotojas.

VIDEO: Darius Žukauskas apie taksisto nužudymą

15min.lt žiniomis, įtariamieji anksčiau buvo žinomi policijai. Nusikaltimo įvykdymo metu galėjo būti apsvaigę nuo alkoholio arba kvaišalų. Įvykio vietoje rastas galimas žmogžudystės įrankis – peilis.

Papildyta 14.22 val. D.Žukauskas patvirtino, kad sulaikytas ir antrasis įtariamasis devyniolikmetis Žaslių gyventojas Edvinas Čėsna.

Įtariamieji sulaikyti 48 valandoms. Jiems bus pareikšti įtarimai dėl nužudymo ir bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius