Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti trys asmenys, įtariami padirbtų pinigų platinimu Mažeikiuose

Pareigūnai sulaikė pinigų padirbinėjimu įtariamus vyrus. Visi trys sulaikytieji policininkams žinomi.
Įtariamieji
Įtariamieji / Telšių apskrities VPK nuotr.

Mažeikių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai sulaikė tris mažeikiečius. R.G. (gim. 1964 m.), K.L. (gim. 1980 m.) ir G.L. (gim. 1984 m.), kurie įtariami padirbtų pinigų platinimu Mažeikių mieste. Minėti asmenys ruošėsi išvykti automobiliu „Opel Vectra“, tačiau tai padaryti jiems sutrukdė pareigūnai. Atlikus kratas, pas minėtus piliečius buvo rasta viena 20 litų kupiūra, kuri buvo akivaizdžiai padirbta. Asmenys sulaikyti ir patalpinti į areštinę. Policijai trijulė žinoma. Toliau vyksta tyrimas.

Buvo kreiptasi į prokuratūrą dėl kardomųjų priemonių paskyrimo įtariamiesiems: R.G. paskirtas 20 dienų suėmimas, K.L. skirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams, G.L. skirtos kitos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Nuo šių metų pradžios Mažeikių rajone policijos komisariate pradėta 11 ikiteisminių tyrimų dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimo, laikymo arba realizavimo.

Tas, kas pagamino netikrus ar klastojo tikrus Lietuvos ar kitos valstybės apyvartoje esančius ar oficialiai patvirtintus, bet į apyvartą dar neišleistus pinigus arba vertybinius popierius arba įgijo, laikė ar realizavo netikrus arba suklastotus Lietuvos ar kitos valstybės apyvartoje esančius ar oficialiai patvirtintus, bet į apyvartą dar neišleistus pinigus arba vertybinius popierius, arba gamino, įgijo, laikė ar realizavo įrangą, programinę įrangą ar specialiąsias medžiagas netikriems pinigams ar vertybiniams popieriams gaminti ar tikriems pinigams ar vertybiniams popieriams klastoti, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Mažeikiuose pasirodę įvairių kupiūrų (50 litų, 20 litų ir 10 litų) banknotai buvo aptikti įvairiose miesto parduotuvėse, kai piliečiai atsiskaitydavo už prekes. Dažniausiai padirbti banknotai būdavo gaunami, kai būdavo atiduodama grąža, turgelyje, kioskelyje, pateikus 100 litų ar 200 litų kupiūras.

Po 4 ikiteisminius tyrimus buvo pradėta dėl galimai netikrų 50 litų ir 20 litų nominalo banknotų ir 3 ikiteisminiai tyrimai pradėti dėl galimai netikrų 10 litų nominalo banknotų.

Policija žmonėms pataria atidžiai žiūrėti banknotus, ypač gavus grąžą turguose, kioskuose, įsitikinti jų tikrumu, nes padirbtų pinigų kokybė tikrai prastai – spalvos neryškios, popierius neblizga, blizganti apsauginė juostelė yra sukarpyta ir priklijuota ant spausdintuvu išspausdintų pinigų.

Telšių apskrities VPK praneša, kad trečiadienį Mažeikių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnams pavyko nustatyti ir iš viename iš namų esančiame rūsyje įrengtos „spaustuvės“ išimti netikrų pinigų gaminimo ir spausdinimo „aparatūrą“ bei apyvartai jau paruoštus 50 litų banknotus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius