-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti du į Lietuvą grįžtantys teisingumo vengę vyrai

Prie sienos su Lenkija pasieniečiams įkliuvo du nusikaltimų padarymu savo šalyje įtariami lietuviai. Abu vyrai pakeleivingomis mašinos bandė grįžti į Lietuvą.
Pasienietė tikrina dokumentus
Pasienietė tikrina dokumentus. / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad pirmadienį VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai– Marijampolė, patikrinti sustabdė mikroautobusą Ford Transit lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Jo vairuotojo bei transporto priemonės dokumentai pasieniečiams įtarimo nesukėlė, tačiau VSAT pareigūnams užkliuvo vienas Ford Transit keleivis, kaip vėliau paaiškėjo, turintis nemalonumų su teisėsauga Lietuvoje.

Dokumentų kontrolės metu pasieniečiai nustatė, kad šio 22 metų kauniečio kaip kaltinamojo nusikaltimo padarymu ieško Kauno apskrities policija. Vyro paieška paskelbta praėjusių metų sausį.

Dar vienas teisingumo vengęs lietuvis toje pačioje vietoje, ties Salaperaugio kaimu, pasieniečiams įkliuvo pirmadienį vakare, kai irgi ką tik įvažiavo iš Lenkijos.

VSAT pareigūnų patikrinti sustabdyto lengvojo automobilio Mercedes Benz ir jo vairuotojo dokumentai buvo tvarkingi, tačiau VSAT pareigūnai išsiaškino, kad policijos ieškomas yra 21 metų mašinos keleivis.

Paaiškėjo, kad Tauragėje gyvenančio vyro nuo 2009-ųjų vasario ieško Tauragės apskrities policininkai. Išsiaiškinta, kad vyrui laisvės apribojimo bausmė už nusikaltimo padarymą buvo pakeista 90 parų areštu, kurį tauragiškis vengė atlikti ir pasislėpė.

Abiem atvejais apie sulaikytus ieškomus asmenis pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriams ir tą pačią dieną kaunietį bei tauragiškį perdavė atvykusiems policijos konvojams.

Pernai VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 521 nuo teisingumo besislapsčiusį asmenį, iš jų 57 tokie nusikaltėliai ir pažeidėjai buvo sulaikyti pasienyje su Lenkija, prie Šengeno vidaus sienos. Pabrėžtina, kad šį ruožą kontroliuojantys Lazdijų rinktinės pasieniečiai patikrina vos apie 1,5 proc. visų į Lenkiją ir iš jos vykstančių keliautojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius