-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti du klastotus vairuotojų pažymėjimus pasieniečiams pateikę užsieniečiai

Kybartų kontrolės punkte ir pasienyje su Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė Latvijos bei Bosnijos ir Hercegovinos piliečius, kurie pateikė, įtariama, suklastotus vairuotojų pažymėjimus.
Latvio vairuotas automobilis
Latvio vairuotas automobilis / VSAT nuotr.

Trečiadienį vakare VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardos pareigūnai Kybartų kelio kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Rusijos Kaliningrado sritį vykusį automobilį „BMW X1“. Lenkijoje registruotą transporto priemonę vairavo 57 metų Latvijos pilietis.

VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė jo latviškas vairuotojo pažymėjimas. Dokumentų patikros metu pasieniečiai nustatė, kad dokumentas, įtariama, yra suklastotas.

VSAT nuotr./Dokumento klastotė
VSAT nuotr./Dokumento klastotė

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Automobilio „BMW X1“ vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Ketvirtadienio naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį automobilį „Mercedes-Benz E350D“ Liuksemburgo numeriais. Mašiną vairavo 54-erių Bosnijos ir Hercegovinos pilietis.

Užsienietis pasieniečiams pateikė tvarkingus transporto priemonės dokumentus, tačiau jo turėtas Kroatijos vairuotojo pažymėjimas iškart sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Ir šiuo atveju dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po apklausos Bosnijos ir Hercegovinos pilietis uždarytas į areštinę.

Automobilis „Mercedes-Benz E350D“ perduotas kartu vykusiam asmeniui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius