Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti du nuo teisingumo į užsienį bėgę įtariamieji

Ketvirtadienį pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos bandžiusius išvykti nusikaltimais įtariamus lietuvius, vienas jų yra pavojingas recidyvistas. Abu policijos ieškomi vyrai sulaikyti pasirinktinių patikrinimų metu – pasislėpti nuo teisingumo jiems nepadėjo ir atviros vidinės Šengeno sienos.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienio naktį apie 4 val. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Lazdijai – Seinai, sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį keleivinį mikroautobusą „Mercedes Benz Vito“. Pasak vairuotojo, jis keleivius vežė į Angliją.

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnai nustatė, kad vieno keleivio, 25–erių lietuvio, kaip įtariamojo nusikaltimo padarymu nuo 2009 m. balandžio ieško Vilniaus policija. Paskutinė deklaruota jo gyvenamoji vietovė buvo sostinėje, bet 2008 m. jis iš jos išsiregistavo.

Pasieniečiai vyrą išlaipino iš mikroautobuso, sulaikė ir vėliau perdavė paieškos iniciatoriui.

Sieną su Lenkija, kuri yra vidinė Šengeno siena, kontroliuojantys Lazdijų rinktinės pasieniečiai pasirinktinių patikrinimų metu patikrina vos 1 proc. per ją vykstančių asmenų ir automobilių.

Dar vieną įtariamąjį nusikaltimo padarymu Klaipėdos uoste ketvirtadienį vakare sulaikė VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai. Pasirinktinio patikrimo metu jie Malkų įlankos kontrolės punkte nustatė, kad keltu į Vokietiją išplaukti norėjusio 39–erių vyro nuo 2010 m. birželio ieško Kauno policija.

Niekur gyvenamosios vietos nedeklaravęs vyras įtariamas vagyste. Kai VSAT pareigūnai jį sulaikė, paaiškėjo, kad tai pavojingu recidyvistu pripažintas asmuo – jis yra įkliuvęs už plėšimą, sukčiavimą, chuliganizmą, vagystes.

Sulaikytąjį uostamiesčio pasieniečiai perdavė paieškos iniciatoriams.

Klaipėdos uoste pasieniečiai pasirinktinių patikrinimų metu patikrina apie 4 proc. Šengeno vidaus reisais plaukiančių asmenų.

Iš viso šiemet pasieniečiai jau sulaikė 67 asmenis, kurių už įvairius nusikaltimus ir pažeidimus ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsaugininkai. Daugiausiai tokių teisingumo bandžiusiųjų išvengti VSAT pareigūnams įkliuvo oro uostuose, ypač Vilniaus, – 24.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius