Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti kišenvagystėmis įtariami asmenys

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai, atlikdami tikslinę policinę priemonę dėl kišenvagysčių išaiškinimo ir užkardinimo Vilniaus mieste, gruodžio 14-ą dieną, apie 18 val. su įkalčiais sulaikė J.J. (gimusį 1978 m.) ir O.U. (gimusią 1983 m.).
Šie asmenys, sostinės policijos pareigūnams žinomi kaip kišenvagiai
Šie asmenys, sostinės policijos pareigūnams žinomi kaip kišenvagiai / Vilniaus VPK nuotr.

Šie asmenys, sostinės policijos pareigūnams žinomi kaip kišenvagiai, buvo „žaibiškai“ sulaikyti šalia nusikaltimo vietos, kai vienoje iš Trakų gatvės kavinių iš moters rankinuko slapčia pagrobė mobiliojo ryšio telefoną.

Sulaikytieji veikė pagal standartinę kišenvagysčių schemą – parenkamas vagystės objektas, tinkama auka, ji stebima laukiant vagystei padaryti tinkamo momento. Tuomet vienas iš kišenvagių slapčia ištraukia iš rankinuko (ar kišenės) telefoną (ar kitą vertingą daiktą) ir nedelsdamas jį perduoda savo bendrininkui, kuris stengiasi kuo skubiau, bet nesukeldamas įtarimo, pasišalinti iš nusikaltimo vietos. Įtariamieji „pasitraukimo“ metu ir buvo sulaikyti Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnų ir pristatyti į policijos komisariatą, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai turi pagrindo manyti, kad įtariamieji J.J. ir O.U. yra padarę daugiau kišenvagysčių ar kitokių nusikaltimų, todėl nukentėjusius prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą tel.: (8 5) 271 6053, 271 6132 arba 271 6007.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės  atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius