-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti nelegaliai šaunamaisiais ginklais prekiavę asmenys

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos apie nelegaliai parduodamus C kategorijai priskiriamus šaunamuosius ginklus, kurių prekybai reikalinga licencija, skirtingose Vilniaus miesto vietose sulaikė 3 asmenis: E.V. (gim. 1990 m.), A.B. (gim. 1988 m.) ir Ž.T. (gim. 1983 m.).
Ginklas
Ginklas / Vilniaus VPK nuotr.

Neturėdami licencijos (leidimo) jie prekiavo dujiniais pistoletais „LePetit RG 59N“, „Gap9mm Pak“, dujiniais revolveriais „Hull“; šaudmenimis ir jų detalėmis. Visiems trims asmenims buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, už Lietuvos Respublikos ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatyme Nr. IX-705 (Žin., 2002, Nr. 13-467, Žin., 2010, Nr. 13-614, aktuali redakcija) 24 str. 1 p., 32 str.5 p. numatytų reikalavimų nevykdymą ir pažeidimą, numatytą LR ATPK 173 str. 1 d. (Neteisėtas vertimasis komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla), už kurį gresia bauda nuo tūkstančio iki trijų tūkstančių litų su ginklų konfiskavimu.

Policija primena, kad Lietuvos Respublikoje asmuo gali parduoti teisėtai jam priklausantį B, C, D kategorijos ginklą ir jo priedėlius (pvz., optinį taikiklį) tik per subjektą, turintį teisę prekiauti atitinkamos kategorijos ginklais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius