-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sulaikyti panevėžiečio nužudymu įtariami vyriškiai

Panevėžio apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai per dvi paras išaiškino nužudymą ir sulaikė du įtariamuosius.
Renatas Štukis (kairėje) ir Aleksas Janavičius (dešinėje)
Renatas Štukis (kairėje) ir Aleksas Janavičius (dešinėje) / Panevėžio apskrities VPK nuotr.

Lapkričio 21 d. Panevėžyje, J.Jablonskio gatvėje, rastas miręs V.K. (gim. 1961 m.). Panevėžio apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad V.K. mirtis smurtinė, į jo smegenis išsiliejo kraujas.

Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti perkvalifikavo į nužudymą ir lapkričio 23 d. sulaikė įtariamuosius panevėžiečius Renatą Štukį (gim. 1991 m.) ir Aleksą Janavičių (gim. 1986 m.).

Tyrimo metu nustatyta, kad V.K. girtavo aludėje. Įtariamieji neblaivų V.K. išprašė iš aludės. Įtariamieji vyrą mušė aludės prieangyje ir gatvėje, nuavė jam batus, nurengė striukę, paliko gulėti gatvėje ir grįžo į aludę.

Išgėrinėdami sugalvojo apvogti sumušto vyro namą. Parvedę V.K. namo, ten rado jo žmoną. Pastaroji vyrą parvedusiuosius išvijo. Kitą rytą V.K. nuvyko pas brolį, liko nakvoti ir rytą nebepabudo.

Įtariamieji Renatas Štukis ir Aleksas Janavičius policijai gerai žinomi, anksčiau ne kartą teisti už vagystes. Lapkričio 24 d. Panevėžio miesto apylinkės teismas abiem įtariamiesiems skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.

Panevėžio apskrities VPK praneša, kad kratos metu vieno įtariamųjų gyvenamojoje vietoje rasta daiktų, įtariama, pasisavintų per plėšimus Šiauliuose, Vilniuje ir kituose šalies miestuose. Pareigūnai įtaria, kad galėjo nukentėti ir Panevėžio miesto gyventojai.

Jei esate nukentėję nuo šių asmenų, policija prašo kreiptis į Panevėžio apskrities VPK NTB SNTS Panevėžyje, Tulpių g. 60 (111 kab.), arba paskambinti tel.: (8 45)  503 068 / 503 213.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius