Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose turgų apvogę „nindzės“ norėjo pabėgti iš miesto, tačiau pavėlavo į autobusą

Liepos pradžioje pasipylė pranešimai policijai apie vagystes iš Šiaulių miesto centrinės turgavietės „Dvaras“ pastato. Liepos 4-os rytą į darbą atėjusios prekybininkės pastebėjo, kad naktį buvo pavogta mėsos gaminių, o iš turgavietėje esančios kavinės – cigarečių. Apžiūrėję įvykio vietą, pareigūnai konstatavo, kad į turgavietės paviljono vidų buvo patekta pro stoglangį.
Mėsos produktai
Mėsos produktai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Liepos 6-osios vakare Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai sulaukė telefoninio pranešimo, kad per langą į „Dvaro“ turgavietę lipa du asmenys. 

Šįkart įsibrovėlių vizitas buvo nesėkmingas – juos išgąsdino ir pabaidė apsaugos darbuotojai, kuriuos apstulbino išvystas vaizdas – du pabaidyti jaunuoliai tarsi nindzės vikriai liuoksėjo statybinėmis konstrukcijomis lubose esančio stoglangio link. Ir jiems pavyko pasprukti. Pareigūnams talkinęs  tarnybinis šuo bėglių pėdsaką pametė.

Jaunuoliai vogdavo nedideliais kiekiais, tik  tam kartui – kad turėtų, ką pavalgyti ir parūkyti.

Liepos 10-osios ryte turgavietės darbuotojai vėl pastebėjo nekviestų svečių vizitą. Iš vienos patalpos buvo  pavogtas nešiojamasis kompiuteris „Toshiba“.

Šias vagystes tiriantys Šiaulių miesto policijos tyrėjai prisiminė, kad vasario mėnesį dėl įsibrovimo į turgavietės prekyvietę buvo sulaikytas 18-metis P.G. Dėl pasikėsinimo apvogti jis buvo suimtas ir uždarytas į Tardymo izoliatorių. Duomenų bazėje pareigūnai rado įrašą, kad vaikinas už šį nusikaltimą birželio 10 d. jau išklausė teismo nuosprendį, kuriuo bausmės vykdymas jam atidėtas vieneriems metams, ir iš teismo salės paleistas.

Tyrėjai įtarė, kad jaunasis nusikaltėlis bus grįžęs į savo ankstesnio nusikaltimo vietą ir toliau vagiliauja. Įtarimą patvirtino ir radinys lombarde – jo lentynose buvo eksponuojamas iš turgavietės pavogtas kompiuteris „Toshiba“, kurį čia atnešė įtariamasis.

Vaikinai jau buvo susiruošę bėgti iš Šiaulių į Varėnos rajoną, tik pavėlavo į autobusą.

Liepos 14-ąją jis ir tomis pačiomis vagystėmis įtariami jo dvynys brolis bei dar vienas bendraamžis E.J. buvo sulaikyti. Vaikinai jau buvo susiruošę bėgti iš Šiaulių į Varėnos rajoną, tik pavėlavo į autobusą.

Tą pačią dieną kriminalistai juos ir sulaikė. Teismas trims mėnesiams sankcionavo abiejų brolių suėmimą, o jų bendrininkui skyrė kardomąją priemonę, nesusijusią su laisvės atėmimu. 

Visi trys įtariamieji – buvę Šiaulių vaikų globos namų auklėtiniai, dėl vagysčių ir įvairių kitų teisėtvarkos pažeidimų nuolat turėję reikalų su pareigūnais. Pastaruoju metu abu broliai glaudėsi pas Šiauliuose su motina gyvenantį savo draugą E.J.

P.G. aiškino, kad jie vogė iš neturėjimo ką veikti, tiesiog norėjo adrenalino. Jaunuoliai vogdavo nedideliais kiekiais, tik  tam kartui – kad turėtų, ką pavalgyti ir parūkyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius