Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti trys „išradingu“ būdu vogę įtariamieji (nuotraukos)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė du vagystėmis įtariamus Baltarusijos piliečius S.B. (gim. 1976 m.), S.R. (gim. 1964 m.) ir vieną Lietuvos pilietį A.K. (gim. 1976 m.), turimomis žiniomis, priklausančius nusikaltėlių grupuotei, kurios nariai vagia pinigus naudodamiesi gana paprastu, bet efektyviu būdu.
Įtariamųjų automobilis
Įtariamųjų automobilis / Vilniaus policijos nuotr.

Kaip praneša Vilniaus policija, nusikaltėliai stebi automobiliais į bankus atvykstančius vairuotojus, jiems išlipus ir užėjus į banką (ar iš bankomato pasiimant grynuosius pinigus) – pasinaudoja proga pradurti jų automobilių priekinių ratų padangas.

Vėliau, pasekę pasirinktas aukas ir sulaukę, kol vairuotojas ims keisti ratą, nusikaltėliai iš automobilio salono įsigudrina nepastebimai pavogti ką tik pasiimtus grynuosius pinigus, dažnai paliekamus tiesiog automobilyje. Šios tarptautinės nusikaltėlių grupuotės nariai veikia daugelyje Europos šalių – Ukrainoje, Slovakijoje, Lenkijoje, Olandijoje ir kitur, tačiau policijai šie vagišiai pirmąsyk įkliuvo Lietuvoje. Sulaikytieji įtariami padarę 4 nusikalstamas veikas, dėl kurių buvo pradėti keturi ikiteisminiai tyrimai.

Trimis atvejais, tarp 2009 m. rugpjūčio 22 d. ir gruodžio 7 d., vairuotojams atvažiavus į „Parex“ banką (Vilnius, Geležinkelio g. 6) ir užėjus pasikeisti pinigų, vienas nusikaltėlių pradurdavo vieną priekinių automobilio ratų. Po 10–20 min. vairuotojai pajusdavo oro slėgio trūkumą priekinėje padangoje.

Jiems sustojus pakeisti ratą, iš automobilių salonų buvo pavagiami krepšiai ir rankinės su pinigais – skaičiuojant bendrai – 33 tūkst. 130 Lt. Ketvirtąjį kartą, gruodžio 15 d., nusikaltėliai stebėjo ir sekė iš to paties „Parex“ banko išėjusį ir toliau nuvažiavusį vyriškį, tačiau automobilio priekinę padangą pradūrė ne prie banko, o vairuotojui užėjus į Algirdo gatvėje esantį restoraną „Fortas“.

Iš automobilio vagišiams nieko pavogti nepasisekė, tačiau dėl sugadintos padangos patirtas 800 Lt nuostolis.

Vilniaus apskrities VPK norėtų atkreipti dėmesį į čia minimų nusikalstamų veikų padarymo būdą ir paraginti vairuotojus atidžiau saugoti savo pinigus bei kitą turtą. Tikėtina, kad nuo sulaikytųjų gali būti nukentėję ir daugiau žmonių. Atpažinusius įtariamuosius, mačiusius jų daromus nusikaltimus ar galinčius padėti tyrimui prašome skambinti į Vilniaus apskrities VPK Vilniaus miesto 2-ąjį policijos komisariatą telefonu (8 5) 271 6733 arba 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius