-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti trys kontrabandos nešikai, prie sienos su Baltarusija atvykę pasiimti rūkalų krovinio

Šalčininkų rajone pasieniečiams įkliuvo trys kontrabandos nešikai, prie sienos su Baltarusija atvykę pasiimti permesto rūkalų krovinio.
Kontrabandininkai metė cigaretės ir bandė pabėgti nuo VSAT pareigūnų.
Kontrabandininkai metė cigaretės ir bandė pabėgti nuo VSAT pareigūnų. / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Širvių kaimu abipus valstybės sienos pastebėjo grupę asmenų. Trys iš jų iš Baltarusijos mėtė baltus maišus į Lietuvos pusę, kur krovinio laukė bendrininkai. Čia valstybės siena eina miškinga vietove.

Artėjančius pasieniečių patrulius išvydę kontrabandininkai puolė bėgti: Baltarusijos pusėje buvę asmenys pasišalino į savo šalies gilumą, o Lietuvoje buvusi trijulė mišku pasileido Šalčininkų rajono Sakalinės kaimo link. Čia prasideda VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos saugomas ruožas.

Informaciją apie tai G.Žagunio užkardos pareigūnai perdavė kolegoms iš kaimyninės Tribonių užkardos, todėl bėglius gaudyti ėmėsi kelios VSAT pareigūnų grupės.

Mišką bei kirtimą perbėgusi trijulė buvo sulaikyta maždaug už kilometro pievoje ties Sakalinės kaimu. Kelią bėgliams pastojo keturračiu atskubėję Tribonių užkardos pasieniečiai.

Sulaikomi trys vyrai nesipriešino. Nustatyta, kad jie yra Šalčininkų gyventojai – 17, 18 bei 22 metų.

Paaiškėjo, kad šalčininkiečių bendrininkai į Lietuvos teritoriją permetė 20 maišų, kuriuose paprastai pakuojamos birios statybinės medžiagos – cementas, kreida ir pan.

Maišuose VSAT pareigūnai iš viso aptiko 5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių „Premjer“ ir „Fest“ su baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Dalis nelegalaus krovinio į maišus buvo sudėta supjausčius gamyklines cigarečių dėžes.

Sulaikytiesiems G.Žagunio užkardos pasieniečiai pradėjo administracinių bylų teisenas už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą. Mat trijulė kontrabandinio krovinio laukė valstybės sienos apsaugos zonoje, kurioje būnant yra privaloma turėti VSAT leidimą. Už tai gresia bauda nuo 150 iki 300 Lt.

Rimtesni nemalonumai šalčininkiečių laukia dėl rūkalų gabenimo. VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai Baudžiamajame kodekse numatyta skirti baudą arba laisvės atėmimą iki 8 metų.

Nepilnametis po apklausos paleistas, o du vyresnius jo bendrus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius