-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Policija sulaikė kaunietį, namuose laikiusį pustrečio kilogramo kokaino

2021 m. gruodžio 29 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Vilniaus VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė Kauno miesto gyventoją, kurio gyvenamojoje vietoje ir kitose patalpose per kratas rasta ir paimta labai didelis narkotinių medžiagų – kokaino kiekis, pranešė Vilniaus VPK.
Kauniečio namuose rastas didelis kiekis kokaino
Kauniečio namuose rastas didelis kiekis kokaino / VIlniaus VPK nuotr.

Atlikus neviešo pobūdžio veiksmus, intensyvų ir kruopštų darbą, buvo nustatytas Kauno miesto gyventojas, kuris galimai disponavo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir jas tiekė tolimesniam platinimui į kitus Lietuvos miestus.

VIlniaus VPK nuotr./Kauniečio namuose rastas didelis kiekis kokaino
VIlniaus VPK nuotr./Kauniečio namuose rastas didelis kiekis kokaino

Nustačius nusikalstamos veikos požymius, Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.

VIDEO: Sulaikyto kauniečio namuose rasta labai didelis kiekis kokaino

Tyrimo metu surinkus pakankamai duomenų apie daromą labai sunkų nusikaltimą ir jį darantį asmenį, buvo atlikta asmens sulaikymo Kaune operacija. Šio asmens gyvenamojoje vietoje ir kitose jo naudojamose patalpose per kratas rasta apie 2,5 kg narkotinės medžiagos – kokaino. Kadangi tai vienas brangiausių narkotikų, jo didmeninė kaina juodojoje rinkoje gali siekti apie 100 000 eurų, o „gatvinė“ – apie 150 000 eurų. Taip pat pas sulaikytąjį rasta ir paimta didelė pinigų suma – apie 19 000 eurų, kurie, kaip įtariama, yra gauti už narkotinių medžiagų platinimą.

VIlniaus VPK nuotr./Kauniečio namuose rastas didelis kiekis kokaino ir 19 tūkst. eurų
VIlniaus VPK nuotr./Kauniečio namuose rastas didelis kiekis kokaino ir 19 tūkst. eurų

Sulaikytam asmeniui buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., jis apklaustas įtariamuoju. Teismas, įvertinęs surinktus duomenis ir atsižvelgęs į nusikalstamos veikos sunkumą, gresiančią laisvės atėmimo bausmę, paskyrė įtariamajam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už nurodytos nusikalstamos veikos padarymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius