Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikytos, įtariama, „Lacoste“ prekės ženklo klastotės

Vilniaus teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus Mobiliosios grupės poskyrio pareigūnai, įtardami, jog į Lietuvą prekės gali būti įvežtos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, Kirtimų krovinių poste sulaikė plastikinių dangtelių siuntą.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Muitinės departamentas praneša, kad muitininkų aptikti 69 kilogramai plastikinių dangtelių su krokodilo logotipu, įtariami pagaminti kopijuojant prancūzų gamintojo „Lacoste“ emblemą.

„Lacoste“ logotipą įkvėpė prancūzų teniso žaidėjas Rene Lacoste (Renė Lakostas), kuris 3-ajame dešimtmetyje buvo vadinamas „Aligatoriumi“ arba „Krokodilu“. Jis sudarė sutartį su viena drabužių siuvimo įmone ir pirmasis pradėjo siūti drabužius, pažymėtus krokodilo logotipu.

Kirtimų krovinių poste sulaikytos prekės atgabentos iš Kinijos. Jos buvo skirtos vienai Rusijoje registruotai įmonei. Sulaikytų dangtelių vertė – 2 tūkst. 429 litai.

Pagal Intelektinės nuosavybės apsaugos importuojant ir eksportuojant prekes įstatymą į Lietuvą draudžiama įvežti arba išvežti bei gabenti tranzitu prekes, pagamintas pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Dėl šio įvykio pradėtas tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius