-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sumaištis Klaipėdoje: į metalo supirktuvę atneštas sprogmuo pradėjo rūkti, dėl incidento evakuoti žmonės

Tikra sumaištis antradienio popietę kilo Klaipėdoje, kai į metalo supirktuvę atneštas sprogmuo pradėjo rūkti. Į įvykio vietą iškviesti išminuotojai, 300 metrų spinduliu evakuoti žmonės.
Švyturėliai
Švyturėliai / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Incidentas įvyko Nemuno gatvėje, Kuršių marių pakrantėje, įsikūrusioje metalo supirktuvėje. Kažkas čia atnešė į sprogmenį panašų daiktą ir šis netikėtai pradėjo rūkti.

Į metalo supirktuvę buvo iškviesti policijos pareigūnai ir išminuotojai. Išminuotojai nustatė, kad į sprogmenį panašus daiktas yra fugasinis sviedinys. Pasak išminuotojų, iš jo rūksta fosforas. Kol jis neišdegs, incidento likviduoti neįmanoma.

Išminuotojų nurodymu aptverta teritorija 300 metrų spinduliu, iš jos evakuoti žmonės. Įvykio vietoje budi medikai ir ugniagesiai gelbėtojai.

Papildyta 17.07 val. Sprogmuo, pirminiais duomenimis, aptiktas įmonės „Lepūnas” teritorijoje. 17 val. įvykio vietoje dar dirbo išminuotojai. Kaip sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos operacijų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Mindaugas Jovaišas, žmonės vis dar evakuoti. Jie į savo vietas galės sugrįžti tik tuomet, kai sprogmuo bus išminuotas. Dabar jau aišku, kad tai vokiečių gamybos aviacinė bomba. Kaip ji pateko į metalo supirktuvę – nežinia. Net ir darbuotojai negalėjo prisiminti, kas ją atgabeno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius