Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumušto filipiniečio Andy Hernandezo sesuo: galvojome, brolis gyvena taikioje šalyje, bet klydome

Žinia apie Lietuvoje gyvenančio filipiniečio verslininko Andy Hernandezo ir jo žmonos užpuolimą sukrėtė vyro artimuosius. „Šis apgailėtinas incidentas šokiravo ir išgąsdino mūsų šeimą, – 15min.lt sakė Maniloje gyvenanti jo sesuo Taffy Santiago. – Trakai atrodo graži ir populiari vieta, bet, perskaitę apie incidentą, turistai prieš ten važiuodami turėtų dukart pagalvoti.“
Sužalotas Andy Hernandezas
Sužalotas Andy Hernandezas / 15min.lt iliustracija

Anot pašnekovės, pirmadienį jos brolis su žmona, kad ir kaip būtų keista po tokio užpuolimo, jaučiasi neblogai.

Daužė ir vyrą, ir moterį

Kad penktadienio vakarą Trakuose nukentėjo sutuoktiniai – kavinės „Mojo Cafe“ savininkas 54-erių Andy Hernandezas ir direktorė, jo žmona 38-erių Monika Abraitytė, vienas pirmųjų pranešė portalas rappler.com, kuriame dirba T.Santiago.

„Mafija Lietuvoje užpuolė filipinietį restorano savininką“, – skelbė netrumpo rašinio, kuriame detaliai papasakota apie incidentą, antraštė.

Jau pirmu sakiniu pranešta, kad filipinietį fotografą, virtusį verslininku, sumušė mafijos bosas su sėbrais, o ataka greičiausiai įvykdyta rasiniu pagrindu. Incidentas kilo Vytauto g. esančioje kavinėje, užėjus policijai žinomam Stanislovui Narkevičiui, pravarde Narkuša. Vėliau prie jo prisijungė septyni bičiuliai.

Nors kavinė jau nebedirbo, kompanija vis tiek norėjo joje pavakaroti. Kai šeimininkai paprašė išeiti, Narkuša ėmė keiktis rusiškai ir vadinti filipinietį beždžione, juodasnukiu ir juodašikniu. Be to, pagrasino sumušti sutuoktinius ir sugriauti kavinę. Kai atmosfera ėmė kaisti, A.Hernandezas paprašė žmonos iškviesti policiją.

Jis tuo metu viską filmavo telefonu, kol šis nenukrito ant grindų. Tinklalapyje rappler.com buvo patalpinti du trumpi filmukai iš incidento vietos.

Galų gale verslininkas buvo sumuštas, neteko viršutinio priekinio danties. Smūgių į veidą ir pilvą taip pat sulaukė direktorė. Tik kai ši ėmė šaukti, ėmė rinktis žmonės, o užpuolikai pasišalino, prieš tai išdaužę durų stiklą. Dėl sužalojimų sutuoktiniai atsidūrė ligoninėje.

Suteikė darbo lietuviams

„Šis incidentas šokiravo ir išgąsdino visą mūsų šeimą, – 15min.lt pasakojo T.Santiago, apie užpuolimą sužinojusi iš brolio įrašų ir filmukų socialiniame tinkle „Facebook“. – Buvome tikri, kad mūsų brolis įsikūrė taikioje šalyje. Jis joje gyvena jau ilgiau nei dešimtmetį ir niekada negirdėjome, kad jis būtų patyręs rasinių atakų Lietuvoje ar kur kitur. Nepaprastai nusivylėme supratę, kad klydome.“

Pašnekovės žodžiais, jos brolis yra puikus vyras ir dviejų mielų vaikų tėtis, daug dirbdamas bando išlaikyti savo šeimą. Kartu jis savo restoranuose Vilniuje ir Trakuose, kuriuose siūlomi azijietiški patiekalai, suteikia darbą dešimtims žmonių.

Kai kažkas „Facebook“ pasiteiravo, ar jis buvo sumuštas, kai gauja atėjo pasiimti mėnesinės duoklės, A.Hernandezas atsakė: „Manau, tai buvo rasistinis užpuolimas. Per ekonominę krizę visuomet kaltinami atėjūnai.“

„Tai yra apgailėtinas incidentas, į kurį, mūsų manymu, Lietuvos pareigūnai turėtų rimtai sureaguoti, – kalbėjo T.Santiago. – Kiek suprantu, Trakai yra turistinė vieta, sulaukianti daugybės lankytojų. Esu tikra, kad, perskaitę apie šį incidentą, žmonės pagalvos dukart, prieš važiuodami į tą gražią, bet siaubinga virtusią vietą.“

A.Hernandezas 18 metų dirbo visame pasaulyje populiaraus žurnalo „Newsweek“ fotografu. Jis įamžino tokius įvykius, kaip ilgamečio Filipinų prezidento Ferdinando Marcoso nuvertimą, šios šalies opozicijos veikėjo Benigno Simeono Aquino nužudymą Manilos oro uoste, žudynes Tianianmenio aikštėje, SSRS žlugimą, pirmąjį Persų įlankos karą, pilietinį karą Ruandoje.

Baigęs fotografo karjerą, A.Hernandezas įsikūrė Lietuvoje, kurion pirmiausiai buvo atsiųstas nušviesti judėjimą už Nepriklausomybę, sukūrė šeimą ir ėmėsi verslo.

Narkuša uždarytas už grotų

48-erių Narkuša sekmadienį buvo sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Trakų policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

15min.lt iliustracija/Andy Hernandezas
15min.lt iliustracija/Andy Hernandezas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius