Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sūnaus Škotijoje netekusi lietuvių šeima iš prekybos tinklo „Sainsbury's“ reikalauja pusės milijono svarų

Škotijoje nužudyto lietuvio Romano Romasovo artimieji iš prekybos giganto „Sainsbury`s“ reikalauja 500 tūkst. svarų kompensacijos.
Peilis
Peilis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

DailyRecord.co.uk rašo, kad R.Romasovo šeima dėl to jau kreipėsi į teismą.

Savo prašymą lietuviai grindžia tuo, kad prekybos tinklas neapsaugojo vienoje „Sainsbury's“ parduotuvėje dirbusio 28 metų jų sūnaus nuo mirties.

R.Romasovas Aberdyno mieste buvo nužudytas 2009-aisiais, jį nudūrė bendradarbis škotas  Robertas McCullochas, kuris buvo pagarsėjęs neapykanta kitataučiams.

Nužudytojo šeimos teigimu, prekybos tinklui priklausančios parduotuvės vadovybė nereagavo į lietuvio skundus dėl R.McCullocho elgesio. Škotas priklausė nacionalistams ir nekentė imigrantų iš Rytų Europos. 

37 metų škotas už lietuvio nužudymą buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Pranešama, kad konfliktas tarp vyrų kilo naktinės pamainos metu. Jiems susiginčyjus McCullochas griebė peilį ir nudūrė lietuvį. Škotas savo kaltės neneigė, jis papasakojo policijai, kad lietuviui prieš mirtį sakė, jog jis neturėtų čia būti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius