-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šunį negailestingai sumušė ir sugrūdo į maišą: šeimininkai įtaria, kad smurtavo kaimynė

Vilniaus apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiaurus elgesio su gyvūnu – šeštadienį Vilniaus Naujasodžio g. neaiškiomis aplinkybėmis buvo sužalotas šuo. Jo šeimininkės Boženos žiniomis, augintinį be skrupulų skriaudė senyvo amžiaus kaimynė, neva jį ketinusi ir paskandinti.
Sumuštas šuo
Sumuštas šuo / 15min skaitytojos nuotr.
Temos: 3 Šuo Gyvūnai Vilnius

„Kaimynė smarkiai sužalojo šunį. Smarkios pjautinės žaizdos. Vėliau buvo smaugiamas su metaliniu trosu, dėl ko šuo nustojo kvėpuoti. Tada buvo įdėtas į maišą ir buvo nešamas paskandinti“, – laiške rašė Božena.

Viso to ji esą nematė, nes buvo išvykusi. Bet įvykio vietoje, pasak jos, buvo brolis, kiti kaimynai, kurie padarė vaizdo įrašą.

„Labai esu dėkinga kaimynams, kurie neliko abejingi. Čia jie nufilmavo [...] ir policiją iškvietė, pasakė, kad visko taip nepaliks“, – teigė Božena, pridurdama, kad pareigūnai dėl incidento pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tai patvirtino ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

„Vasario 29 d. apie 14 val. buvo gautas pranešimas, kad Naujasodžio g. Vilniuje, neaiškiomis aplinkybėmis sužalotas šuo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 310 str. 1 d.“, – nurodė ji.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Su šunį galimai sužalojusia kaimyne Božena teigė nebebendrausianti, o ir išreiškė viltį, kad ji sulauks deramos nuobaudos.

Aš tik noriu teisybės, kad ją nubaustų pagal visus įstatymus.

„Man atrodo, kad ji yra ne žmogus, mano gyvenime jos daugiau nebėra. [...] Mes esam šoke. Aš esu religingas žmogus, atleidau jai viską, tegul Dievas ją baudžia. Aš tik noriu teisybės, kad ją nubaustų pagal visus įstatymus. Na, ir kas, kad jai 80 metų. Ji – sadistė“, – dėstė gyventoja.

Klausiama, kodėl, jos manymu, kaimynė ėmė augintinį žaloti, Božena leido suprasti, kad tai – neva bausmė už lojimą: „Aš girdėjau, policijai ta moteris sakė, kad jai mūsų šunys, ir apskritai šunys, trukdo miegoti, nes loja.“

Boženos augintinis, anot jos, praėjus kelioms dienoms nuo sužalojimų jaučiasi geriau, nors neaišku, ar mato abiem akimis.

„Pirmą dieną jautėsi labai blogai, įvairiai mes galvojom, kaip ten bus. Bet vakar nuvažiavom pas chirurgą, dar kartą apsižiūrėjom, pasakė, kad laikosi gerai, labai stiprus šuniukas. [...] Šiandien važiuosim pas oftalmologą, nes viena akytė yra ištinusi, raudona. [Nežinom], ar mato tas šuniukas, ar nemato su viena akim...“ – pasakojo vilnietė.

Jos brolis Ladislavas sakė dažnai paleidžiantis šunis palakstyti privačioje, uždaroje teritorijoje. Tačiau šeštadienį po kurio laiko vienas jų dingo. Pasirodo, kad šuo iš teritorijos pabėgo.

Galiausiai Ladislavas augintinį rado prie upės užrištą maiše. O maišą neva tempė minėta kaimynė. Ladislavas teigė jos teiravęsis, „kas čia per maišas“, bet ši esą sakiusi, kad jis ne jos. Pamatęs, kad maišas juda, Ladislavas tikino puolęs jį rišti, o kaimynė neva pabėgo.

Aš greitai pribėgau rišti maišą, bet negalėjau atrišti.

„Aš greitai pribėgau rišti maišą, bet negalėjau atrišti. Jis taip buvo susuktas... Atrišau tą maišą, negaliu išimt. Kaip jie ten jį (šunį – 15min) įkišo, aš neįsivaizduoju.

Močiutei – 80 metų. Ji viena negalėjo to padaryti. Tai čia – faktas, nes aš jo pats išlaikyt negaliu, jis 30 kg svorio... Aš jį vos ištraukiau ir ištraukiau metalinį trosą“, – kalbėjo gyventojas.

Kaimynės elgesys, anot Ladislavo, privertė susirūpinti ir vaikų saugumu.

„Sesuo turi tris mažamečius vaikus, aš turiu dvejų metų dukrą. Realiai, mes truputį pradėjom bijoti, nes žmogus – neadekvatus“, – teigė jis, vildamasis, kad šuo sveiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius