Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainiuose suniokoti ir apvogti B.Oškinio vaikų aviacijos akademijos orlaiviai

Antradienio rytą Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnus pasiekė Kėdainiuose, Birutės gatvėje, įsikūrusios, vaikų edukacijomis užsiimančios Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijos darbuotojų pranešimas, kad naktį akademijos teritorijoje siautė vagys – jie suniokojo ir apvogė vos prieš savaitę kieme pastatytą ekspozicinį orlaivį „Wilga 35A“. Taip pat įsilaužta ir į akademijai priklausantį sraigtasparnį.
Vagys suniokojo ir apvogė vos prieš savaitę kieme pastatytą ekspozicinį orlaivį „Wilga 35A“. Įsilaužta ir į akademijai priklausantį sraigtasparnį
Vagys suniokojo ir apvogė vos prieš savaitę kieme pastatytą ekspozicinį orlaivį „Wilga 35A“. Įsilaužta ir į akademijai priklausantį sraigtasparnį. / Kristinos Virgailės nuotr.

Dideli nuostoliai

„Sunku net žodžius rinkti. Iš po nakties apiplėštas mūsų naujas eksponatas ir senasis sraigtasparnis. Spalio 9 dieną turėjo vykti atidarymo šventė. Mokinukai jau buvo užsiregistravę, o dabar nežinau kaip bus, svyra rankos“, – nusivylimo neslėpė su „Rinkos aikštės“ žurnalistu susisiekusi Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijos skyriaus vedėja Kristina Virgailė.

Darbavosi „metalistai“?

Kėdainių rajono policijos komisariate dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, įvykio vietoje nuo pat ryto dirbo policijos pareigūnai.

Išdaužyti orlaivio langai, patekta į vidų, kažkokiu būdu išluptos lėktuvėlio durys ir pavogtos.

Akademijos kolektyvas įtaria, kad jų kieme darbavosi metalo vagys, kuriems tereikėjo orlaivių detalių, kurias jie galėtų priduoti kaip metalo laužą.

„Išdaužyti orlaivio langai, patekta į vidų, kažkokiu būdu išluptos lėktuvėlio durys ir pavogtos. Bandyta pavogti ir propelerį, bet, matyt, vagims jėgų neužteko jo nuimti. Taip pat įsilaužta į senąjį mūsų eksponatą – sraigtasparnį. Labai gaila pavogtų durų, nes niekas tokių nebegamina“, – paaiškino K.Virgailė.

Prašo pagalbos

Vaikų edukacijomis užsiimančios Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijos darbuotojai prašo visuomenės pagalbos. Galbūt ką nors matėte ar girdėjote, galbūt pastebėsite į metalo laužo supirktuvę atgabentas orlaivio kabinos duris. Gyventojų prašoma skambinti telefonais: (8-347) 55 886, 8 670 31 327.

„Būtų labai gerai, gal atsiras koks metalo laužynas, kuriam tas duris atvežė, ar koks geradaris, kuris padėtų rasti naujas duris eksponatui. Nes net nežinome, kur dabar tų durų ieškosime.

Skaudžiausia, kad jis sumontuotas tik ketvirtadienį, o jau antradienį randam be durų ir su atplėštais apmušalais. Taip pat išplėštos ekspozicinio sraigtasparnio durys, jame kažko ieškota, bet, matyt, nieko nerado.

Mes darom vaikams ekskursijas, nemokamai leidžiame kiekvienam norinčiam įlipti, apsižvalgyti, nusifotografuoti, planavome nemokamą šventę ir kvietėm kiekvieną norintį apsilankyti, o čia... Šlykštu ir svarbiausia, kad metalo supirktuvėje tos durys nieko nekainuos“, – liūdesio ir pykčio neslėpė vaikų edukacijomis užsiimanti kraštietė K.Virgailė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius